Hälsa och fitness-appen utövar AI för konkurrensfördelar. Klicka här för att veta mer.

Att gå ut för att träna och träna kommer inte att vara möjligt på väldigt länge. De nuvarande situationerna kommer inte att tillåta att det händer mycket snart. Att träna på ett gym med mask på och följa normer för social distansering är helt omöjligt.

Så vad är nytt som kan lösa detta problem?

Träningspass för n-personer nuförtiden kan tyckas vara ett minne blott, medan ensamma träningspass hemma ersätter gymbesök som ett pågående resultat av pandemin.Användningen av artificiell intelligens är ännu inte ett vanligt inslag i fitnessappar, men det är huvudkomponenten i en populär Indien-baserad app som nu fokuserar på växande användare i USA och Kanada. Att ta med AI till personliga träningsrutiner hemma kan ge gymsugna träningsentusiaster något nytt att svettas över.

Fitnessappar idag har blivit lika produktiva på appbutikens lager som spel och falska annonsblockerare. Cure.fits personliga träningsapp för hemmet använder AI för att effektivisera användarnas fysiska träning.

Artificiell intelligens är bara en del av det som driver Cure.fit, enligt Shamik Sharma, chef för internationella affärer på Cure.fit. Medan ett antal fitnessappar finns tillgängliga över hela världen, är det som gör Cure.fit unikt att det fokuserar på allt som har med sinnet och kroppen att göra.

Appen erbjuder holistiska hälsoerbjudanden för fysisk kondition och träning, hälsosam mat och mentalt välbefinnande, sa han till TechNewsWorld. I regioner utanför Indien har appanvändare inte tillgång till de extra delarna av vad Cure.fit erbjuder användare i Indien, åtminstone inte ännu.

Fördelar med att ha sådana funktioner.

AI används vanligtvis i storskaliga big data-scenarier, enligt Thomas Hatch, CTO och medgrundare på SaltStack. Detta innebär att resultaten eller utdata från AI ofta används i konsumentapplikationer. Men AI körs vanligtvis inte i konsumenttillämpningar.

AI är inte så vanligt i fitnessappar idag. Men vi börjar se att det används oftare för att hantera och spåra träningsdata och relaterade trender. Användningen dyker upp och blir allt vanligare, sa han till TechNewsWorld.

Om det görs på rätt sätt kan AI vara ganska lönsamt i konsumenttillämpningar. Men AI måste ge riktiga insikter till användare av dessa appar.

Just nu är några av de bästa exemplen på AI i konsumentappar funktioner som Spotifys förmåga att bestämma vilka låtar som ska spelas eller föreslås baserat på lyssnarnas beteenden.

Håll kontakten med marknadsaktiviteten för alla de senaste nyheterna, uppdateringarna och insikterna!!!