Haikyuu Säsong 5: Kommer Netflix att komma tillbaka med ytterligare en säsong? Klicka för att veta releasedatum, handling, rollbesättning och mer!

Haikyu är en japansk mangaserie av Haruichi Furudate. Det är en av de mest populära animeserierna av den japanska animationsstudion, Production I.G. Berättelsen kretsar kring en ambitiös kille, Shoyo Hinata, vars enda dröm är att bli volleybollspelare, trots sin ringa längd.

Haikyuu, säsong 5: Releasedatum

Denna anime-series säsong 1 hade premiär från april 2014 till september 2014, med 25 avsnitt. Samtidigt sändes den andra säsongen från oktober 2015 till mars 2016, med 25 avsnitt. Därefter sändes en tredje säsong från oktober 2016 till december 2016, med tio avsnitt. Den fjärde säsongen som deklarerades under Jump Festa, 2019, var dock tillgänglig i två delar, det första cour på 13 avsnitt sändes från januari till april 2020, och det andra cour på 12 avsnitt som har premiär i oktober 2020.Med tillkännagivandet av en försening i den andra delen av den fjärde säsongens release, är fansen nu mer nyfikna på den femte säsongens ankomst.

Men vi har en god nyhet till er alla. Ankomsten/förnyelsen av den 5:e delen är nu bekräftad. Netflix-tittare från Storbritannien/USA kommer dock att få vänta lite längre på den femte säsongen. Eftersom säsong 3 och 4 ännu inte kommer till deras plattform.

Den 5:e delen kan vara tillgänglig 2021. På grund av den nuvarande pandemisituationen har allt stannat. Så fansen får vänta lite till den här säsongen.

Haikyuu: Berättelse

Shoyo Hinata är en kortväxt elev från högstadiet. Han blir ganska besatt av en viss sport, volleyboll efter att ha sett Karasuno High School kvala in till nationella. Trots alla odds fortsätter han drömmen om att spela volleyboll. Han är mycket imponerad av en annan medkompis The Little Giant, hans andra begåvade vingspetsare. Shoyo har, trots sin korta gestalt och nybörjare, ett imponerande vertikalt hopp. Han går med i sitt skol volleybollag, men till sin bestörtning är han den enda medlemmen i den klubben.

Under sitt tredje och sista år övertygar han några av sina vänner att satsa på volleyboll för att tävla om turneringen. Men hans första officiella match drabbas de av ett enormt bakslag från sin rival Tobio Kageyama aka domstolens kung. Detta nederlag leder till deras rivalitet, och Hinata beslutar högtidligt att besegra Kageyama i gymnasiet.

Hinata studerar och blir inskriven till Karasuno, delar sin skola med Little Giant, men blir förbryllad när han hittar sin motståndare där. Men Karasunos skola har nu förlorat sitt rykte, och de lokala grupperna hånar dem genom att kalla The Flightless Crows. Men när Kageyamas geniala färdigheter kommer tillsammans med Hinatas atletiska förmåga, resulterar det i en fantastisk crossover. Nu beror Karasunos öde på Hinata och Kageyamas relation. Således fortsätter berättelsen till deras kamp för att släppa lös sin verkliga talang och återlösa Karasunos rykte.

Haikyuu, säsong 5: Handling

Med säsong 4:s andra dels ankomst på is, är säsong 5:s handling fortfarande under hölje. Det är för tidigt att diskutera den femte delen. Så vi förväntar oss att det fortsätter historien om Hinatas kamp för att återställa Karasunos rykte. Vi hoppas att den här säsongen ska bli lite mer spännande och uppfylla fansens förväntningar.

Haikyuu, säsong 5: Medverkande

Framgången för denna anime beror främst på den fantastiska röstbesättningen. Så att förvänta sig serien utan huvudrollen är näst intill omöjligt. Vi hoppas också på några tillägg till den befintliga starcasten. Huvudpersonerna är-

  • Miyu Irino som Koshi Sugawara,
  • Kaito Ishikawa som Tobio Kageyama,
  • Koki Uchiyama som Kei Tsukishima,
  • Yu Hayashi som Ryunosuke Tanaka,
  • Satoshi Hino som Daichi Sawamura,
  • Ayumu Murase som Shoyo Hinata.

Haikyuu, säsong 5: Officiell trailer

Den officiella trailern är ute. Kolla in det nu.

För fler uppdateringar, håll utkik.