Gordon Ramsay skickade sin egen svärfar i fängelse. Läs mer för att ta reda på orsaken bakom fängelsestraffet

Chris Hutcheson planerade att tillsammans med två barn ta data om superstjärnkocken i spottdomarens skildringar som 'smutsigt material som cirkuleras i det fria'

Gordon Ramsays svärfar har suttit fängslad i ett halvt år för att ha hackat organisationsdatorer för att ta data under en framträdande debatt med superstjärnans kulinariska specialist.Chris Hutcheson, 69 – pappa till Ramsays bättre hälft, Tana – planerade tillsammans med sina barn Adam Hutcheson, 47, och Chris Hutcheson Jr, 37, för att invadera krögarens meddelanden och hitta monetära subtiliteter och annan data, av vilka några hamnade i nu uråldriga News of the World.

Gordon Ramsay

Chris Hutcheson kysste sina barn innan han togs bort för att utföra sitt straff.

Ytterligare två unga män fängslade.

De två mer ungdomliga männen dömdes båda till fyra månaders fängelse, villkorliga under lång tid.

Domare John Bevan QC fängslade Hutcheson Sr på Old Bailey och sa: Hela scenen på fem månader räcker till ett fult och ouppbyggligt fall av kladdigt tyg som tvättas mitt på ljusa dagen.

Ett annat av hans barn, Orlanda Butland, 45, konfronterades också med en liknande anklagelse men den lades senare ner.

Efter att ha fått sparken från sitt jobb som VD för Gordon Ramsay Holdings Ltd, försökte han tillsammans med sina barn, som båda hade IT-jobb i branschen, komma till organisationens ramar nästan flera gånger mellan den 23 oktober 2010 och den 31 mars 2011.

Detta inkluderade att komma till data angående Ramsays licensierade innovationsrättigheter och annat material som kan ge dem fördelen i deras lagliga oenighet.

Precis som hans fängelsestraff har det nästan decenniumslånga legitima avhoppet från herrkampen kostat Hutcheson Senior, pappa till Ramsays bättre hälft Tana, mer än 2 miljoner pund i skada och lagliga kostnader, fick Old Bailey höra.

Vad innehöll hacket?

Hacket inkluderade att komma till data med avseende på Ramsays licensierade innovationsrättigheter och annat material som kan ge dem högsta höjden i deras lagliga oenighet och förödmjuka stjärnan.

Anekdoter om en hårflyttning och en fisketur dök senare upp i tidningarna, hörde domstolen – något Hutcheson Senior avvisade skyldigheten för, med hjälp av sin advokat.

Domare John Bevan QC fängslade honom på onsdagen och sa: Hela scenen på fem månader leder till ett fult och ouppbyggligt fall där stökigt material tvättas öppet.

Hutcheson Snr var idag inspärrad i ett halvt år på Old Bailey, medan hans barn fick flera månaders fängelse, avstängda under lång tid.