Gör Toshiba verkligen en officiell utgång från den bärbara datorn Small Business? Klicka för att veta mer!!!

Toshiba kommer aldrig mer auktoritativt att tillverka datorer. För att vara rimlig, så hade den på senare tid tagit ett kliv än en gång från att göra datorer, men det går förbi det. Det är en färdig utgång.

I ett lite detaljerat officiellt uttalande som distribueras för den aktuella veckan. Toshiba gav en kort och konkret proklamation som rapporterade att de hade flyttat sin återstående minoritetsandel i sin PC-verksamhet till Sharp. Toshiba sålde 80,1 % av denna specialitet. Som dess nya ägare döpte om Dynabook till Sharp 2018, med 19,9 % av erbjudandena. Sharp säljer nu datorer under namnet Dynabook.



Om tillkännagivandet

I sitt tillkännagivande sa Toshiba att Sharp hade praktiserat sin rätt att köpa resten av de delar av Dynabook som Toshiba innehade i slutet av juni, och att de hade avslutat metoderna för deras utbyte.

På grund av detta utbyte har Dynabook blivit en helt påstådd hjälporganisation till Sharp, sa Toshiba.

Dessutom tog Toshiba farväl av datorer. Inget om dess över tre decenniums drift i PC-branschen eller hur det kändes om att lämna i sin adjö-artikulation. Definitivt, jag förstår det; det är helt enkelt affärer. Ändå förväntade jag mig kanske en mening eller två när jag tänker tillbaka på dess historia.

Om Toshibas första IBM bra PC

Toshiba drev sin första IBM bra PC, T1100, 1985. Den ses som en av de datorer som satte fart på utvecklingen av PC-branschen. Per datorvärld, trots att det fanns olika datorer tillgängliga, inkorporerade T1100 en grundläggande lista med funktioner som skulle sätta normen för datorer för de följande två decennierna. Dessa höjdpunkter inkluderade inuti batteridrivna batterier, en LCD-skärm, en 3,5-tums diskettstation och likhet med IBM PC.

Oavsett vilket var vissa Toshiba-chefer till en början tveksamma till möjligheten av en rörlig PC – under 1980-talet var datorer kända men ändå exceptionellt stora – det var IBM bra, enligt Computer World. Satsningen mötte många hinder, från frånvaro av finansiering till en diskettdrift som var för liten för att ens kunna överväga att köra någon produkt, men ändå i det långa loppet drivit igenom.

Om T110 som Toshiba drev 1985

1985 drev Toshiba sin T110. Den hade 256 KB minne, en intelligent LCD-skärm på 640×200 pixlar utrustad för att visa 25 rader med 80 tecken, en 3,5-tums (8,9 cm) diskettplatta som stärkte 640KB och 720KB cirklar. När det gäller storlek var T1100 cirka 12,2 tum (31,1 cm) gånger 2,5 tum (6,6 cm) gånger 12 tum (30,5 cm) och vägde nio pund (4,1 kg.) Då kostade den 1 999 $.

Som indikeras av registret, drev Toshiba PC-showcasen genom 1990-talet och en stor del av 2000-talet. Den placerades regelbundet bland de fem största PC-handlarna. Vad var affären? Organisationer som Lenovo, Apple, HP och Dell började tillverka bättre datorer, och Toshibas PC-verksamhet blev mer sårbar. Det erbjöd det mesta av divisionen till Sharp för 36 miljoner dollar av 2018.

För de av er som inte är intresserade av Toshiba-datorer har ni i allmänhet era minnen. Upplys oss om dem i kommentarerna för en snabb promenad runt en värld av fina minnen. När det gäller Toshibas arbetsstationer har det varit acceptabelt att känna er.