Gamoing Console Xbox Series X introducerar en helt ny 'dela'-knapp!!!Klicka här för att veta mer.

Microsofts nästa generations konsol, Xbox Series X, kommer med en ny kontroller som tar en sida ur Sonys nuvarande generations spelbok: Spelplattan kommer att ha en Dela-knapp i mitten av ansiktet.

Vad är grejen med dela-knappen?

Känd helt enkelt som Xbox Wireless Controller, enheten ser nästan identisk ut med Xbox Ones gamepad förutom två element. Den ena är knappen Dela, som sitter mellan och något under knapparna Visa och Meny. Den andra är riktningsplattan, som Microsoft i ett pressmeddelande beskrev som en avancerad d-pad härledd från Xbox Elite Series 2 Wireless Controller. Den avancerade gamepaden släpptes i november och kostar 179,99 $ på egen hand.Xbox One lanserades med möjligheten att ta skärmdumpar och spel, precis som PlayStation 4; Nintendo Switchs fångstknapp fungerade för bilder vid lanseringen och video senare. Eftersom Xbox One från början kom med Kinect, var det främsta sättet att använda Xbox Game DVR då att säga Xbox, ett rekord som högt. Men PS4:s DualShock 4-kontroller och Switch's Joy-Cons har en inbyggd knapp dedikerad till den här funktionen, vilket ger spelare omedelbar tillgång till inspelningsfunktioner. Microsoft lappade senare in möjligheten att trycka på Xbox-knappen och sedan trycka på en ansiktsknapp för att fånga video eller en bild.

En Xbox Wireless Controller levereras i lådan med varje Xbox Series X, naturligtvis. Den kommer också att vara kompatibel med Windows 10-datorer och Xbox One. Och som tidigare meddelats kommer nästa generations konsol att stödja Xbox One-kontroller. Xbox Series X – känd under sitt kodnamn, Project Scarlett, fram till The Game Awards på torsdag – är planerad att lanseras under semestern 2020.

Vad är nytt med Xbox Series X Controller?

Xbox Series X-kontrollern liknar den som introducerades med Xbox One, och erbjuder samma knappar och kärnfunktioner, men med några nya ändringar inklusive:

    En dedikerad Dela-knapp, som är placerad i mitten av Xbox Series X-kontrollern, mellan de två tumspakarna. Idén med en Share-knapp är inte ny – både PS4 och Switch har dem – och gör det ännu enklare att dela bilder och inspelad video på det nya systemet.Varför en Dela-knapp?Vi är inte de första som gör [det här], så vi ska inte säga att vi uppfann det, sa Phil Spencer till GameSpot, men vi har hört feedback om att delning är en sådan del av en spelupplevelse nu för många av våra spelare. Jag ville ha en dedikerad knapp att dela, så du kommer att se det.