Förenta Nationerna: Indien och Afghanistan är de enda två staterna i Asien och Stillahavsområdet som blir medlemmar i FN:s kommission för kvinnors ställning. Klicka här för att veta allt

Idag är en stor dag för hela nationen Indien eftersom landet framgångsrikt har vunnit valet mot Kina. Vårt moderland har förtjänat platsen och blev medlem i FN:s kommission för kvinnors status (UNCSW) för de kommande fyra åren.

Indien har länge väntat ivrigt på att komma in i de mest prestigefyllda FN-organen. Efter så lång tid har landet valt att bli medlem i FN:s kommission för kvinnors ställning (UNCSW). Detta är en sådan storslagen nyhet för hela nationen eftersom det är det andra landet från Asien och Stillahavsområdet som vinner med så här enorma antal.För det andra har vinsten för Indien blivit viktigare och viktigare eftersom silverjubileet för Pekingkonferensen också kommer att firas i år. Betyder att det är den 25thårsdagen av den berömda världskonferensen om kvinnor i Peking som startade 1995.

UNCSW: Indien blev medlem

Indien har varit medlem i många FN-organ. Nyligen den 18thJuni 2020 Indien valdes till en av de icke-permanenta medlemmarna i FN:s säkerhetsråd (UNSC) med fler röster än vad som krävs. Av 192 platser tjänade Indien 184 och slog de andra deltagande länderna.

TS Tirumurti är Indiens permanenta representant i FN. Han delade de här goda nyheterna via sitt officiella Twitter-handtag. Enligt hans ord har Indien behållit sin trend och säkrat det enorma antalet röster i FN:s kommission för kvinnors ställning. Och med detta valdes den till medlem av UNCSW, ett organ i det ekonomiska och sociala rådet (ECOSOC).

UNCSW: Indien slår Kina

Endast två länder som är Indien och Afghanistan från staterna i Asien och Stillahavsområdet har valts som medlem. Vår nation har gjort alla stolta genom att säkra 38 av 54 valsedlar. Medan vårt grannland landar fick Afghanistan 39 valsedlar.

Kina som också tävlade om medlemskapet fick inte ens hälften av rösterna och säkrade bara 27 röstsedlar. Med detta kommer de valda länderna att arbeta för att stärka kvinnors egenmakt inom alla sektorer. Dessutom kommer det också att främja jämställdhet så att alla, oavsett kön, kan röra sig fritt.

Indien kommer att vara medlem i denna UNCSW under de kommande fyra åren, från 2021 till 2025. Indien kommer tillsammans med de andra medlemmarna att arbeta tillsammans för att skydda kvinnors rättigheter. Tillsammans med de kommer att upprätthålla den nuvarande situationen för kvinnor över hela världen.