Food wars Säsong 5: Totsuki v/s Noirs, vem vinner? Klicka för att veta mer om handling, releasedatum och andra detaljer!

Den femte säsongen av Food wars, producerad av J.C. Staff är också seriefinalen. Ursprungligen hade den premiär på Tokyo MX den 11 april 2020. Matkrig ger tillbaka några fantastiska och fascinerande recept tillsammans med något ganska spännande morddrama. Men den här säsongen kan innehålla lite nytt innehåll. Så fansen ser till att du inte missar några avsnitt av den här säsongen.

Food wars, säsong 5: Releasedatum

Säsong 5 hade premiär den 11 april 2020. Men den 17 april 2020 förklarade skaparna att de återstående avsnitten efter det andra avsnittet är planerade till ett senare datum på grund av den nuvarande pandemisituationen.Men mot slutet av maj 2020 beslutade tillverkarna återigen att starta de veckovisa nya avsnitten från den 17 juli. Japanska TV-stationer genomförde också en repris av de två första avsnitten den 3 juli respektive 10 juli.

Food wars: Storyline

Serien har cirka 80 avsnitt och 5 OVAs, och berättelsen spårar en ung blivande kock, Soma Yukihiras resa. Han siktar på att bli kock på heltid på sin fars restaurang. Men Joichiro får ett nytt jobb, vilket kräver att han reser jorden runt och han stänger sin butik. Denna stängning krossar Yukihiras drömmar. Han får en inskrivning i en kulinarisk elitskola, Totsuki Saryo Culinary Institute. I detta institut arrangeras en mattävling varje år, som kallas Shokugeki. Berättelsen spårar sedan hans äventyr när han interagerar med sina kollegor och utmanar Totsukis elever såväl som andra konkurrenter i shokugeki-tävlingar. Han avslöjar att hans far inte bara var en student av Totsuki utan också den andra plats i Council of Ten. Detta avslöjande leder till att Soma planerar att bli bäst på akademin.

Berättelsen spårar sedan hans resa och hur han kämpar för att nå berömmelse. Så småningom går han in på andra året. Flera av Fall Classic-medlemmarna befordras in i rådet, och ersätter tredjeårsexamensgruppen. Deras första uppdrag handlar om blotta existensen av mörk kock. De mörka kockarna är de människor som arbetar med kriminella organisationer och andra VIPs.

Black Cooks: Revelation

Les Cuisiniers Noirs, som leds av Joichiros tidigare skyddsling Asahi Saiba, är en av de ökända gruppen. Asahi infiltrerar Totsuki och kidnappar Erina från akademin, med den enda avsikten att gifta sig med henne. För att hämta Erina, Soma, Megumi och Takumi deltar i en matlagningstävling endast för inbjudan kallad BLUE, anordnad av World Gourmet Organization under dess rektor Mana Nakiri, Erinas mamma.

Triostriden mot Dark Chefs och Soma besegrar så småningom Asahi. Scenen avslutas med att Soma och Erina ställs mot varandra i den sista matchen av BLUE. Erina erkänner Somas matlagning men kallar det tyvärr äckligt.

Efter BLUE tar Soma en ledighet på obestämd tid innan han tar tredjeårsproven. Under denna tid frågar Erina och Hisako Joichiro om hans förflutna med Tamako. Medan Mana och Azami reder ut att Azami är Asahis biologiska far och Erinas halvbror. Detta avslöjande leder till att den förstnämnde ber honom att gå med i familjen Nakiri. Flera år senare, när Jewel Generation-studenter tar examen från Totsuki, berättar Soma för Erina att han återvänder hem. Han utmanar henne, och hon accepterar det gärna. Men den här gången är Soma övertygad om att han kommer att få Erina äntligen att säga gott.

Food wars, säsong 5: Handling

Säsong5 börjar med en ny dimension av äventyr för Elite Ten. Efter den intensiva striden under den fjärde säsongen blir de omedelbart tilldelade en ny tävling. I den här tävlingen måste de kämpa mot sina sista års klasskamrater. Denna tävling äger rum på en strand, där lagen måste laga måltider för besökare på stranden. De bör nå riktmärket med försäljningen, enligt vilket deras rankning kommer att ske.

Men med de andra lagen som får en sofistikerad plats, får Elite Ten en nedbruten plats. Ändå kämpar de mot alla odds för att överleva i den här tävlingen. Till en början går Elite Ten igenom en tuff fas. Men så småningom lägger sig allt och de väljer sin takt och lagar läckra och väldoftande rätter. Dessa taktiker lockar kunderna och inom några sekunder har de en stor kortlinje av kunder.

Food wars, säsong 5: Medverkande

Huvudrollerna inkluderar-

Food wars, säsong 5: Officiell trailer

Den officiella trailern för den 5:e säsongen var tillgänglig den 16:e juni 2020. Med säsong 5-avsnitten tillgängliga kan du börja titta på de engelska dubbade versionerna direkt. Men innan dess titta på den här videon för en snabb förståelse.

https://youtu.be/QNbMDcR7cT0