Fel i märkningen av appen mitt i extrem brandfara i början av jaktsäsongen!!! Läs för att veta mer!

Oregon bågskyttejägare slog till i skogen i helgen under extrem brandrisk och fel i statens licenstelefonapp som för närvarande inte fungerar på iPhones eller iPads i fält om enheten är ur drift eller i flygplansläge.

Oregon Department of Fish and Wildlife upptäckte denna vecka felet på sin MyODFW-licens och tag-app som kanske inte låter jägare eller sportfiskare märka sina dödar eller fånga i tid när de är på fältet.

Byrån försöker fixa det så snart som möjligt, och felet påverkar inte de som använder Android-enheter, säger ODFWs taleskvinna Michelle Dennehy.Tills det är åtgärdat uppmanas jägare och sportfiskare att ta en skärmdump på deras licens och taggar. Öppna också appen medan du fortfarande har mobil- eller wifi-tjänst och lämna den och telefonen påslagen under resan.

Oregon Big game-e-upplösningenför en lista över jaktnummer; de kommer att överensstämma med serie och enhet (så Premium-hjortjakten i Applegate Unit är L28 och Premium-älgjakten är M28). Observera att vissa jakter (markerade med rött i bestämmelserna) mestadels sker på privat mark så se till att du ordnar tillträde innan du ansöker.

Ansök om mer än en jakt

Du kan ansöka om en etikett i varje serie (hjort, älg och kvisthorn) och lista en 1:a – 5:e valsjakt i varje serie, liknande vanliga kontrollerade jaktapplikationer. Vanligtvis kommer bara en jägare att dra sitt första val i varje enhet. Vi föreslår att du listar minst en andravalsjakt ifall det blir en jaktinställd eller annan förändring.

Vart går pengarna

ODFW använder pengarna som samlats in genom Premium Hunt-försäljning till speciella projekt som hjälper storviltspopulationer och jägare genom att ge fler jaktmöjligheter.

Ett förslag är att använda intäkterna för målinriktad efterlevnad av viktiga mulehjortvinterområden, där dokumenterad tjuvjakt och andra problem skadar mulehjortpopulationer.

Tillgångskarta för jakt

Vi har turen i Oregon att ha över 50 procent av staten som allmän mark. Även med all denna tillgängliga mark kan det vara en utmaning att hitta lagliga inträdespunkter. För att hjälpa dig hitta åtkomst till din nästa jakt finns Oregon Hunting Access Map:

Med den här kartan kan du:

  • Sök i sökfunktionen för att slå upp fastigheter efter namn, art eller viltvårdsenhet
  • Använd artfliken högst upp för att hitta egenskaper som har den art du riktar dig till
  • Visa ägande, djurlivsförvaltningsenheter och nuvarande och historiska brandlager genom att aktivera olika kartlager
  • Hitta viltfågelområden via kartlager
  • Spana med både satellit- och kartvyer