Emma Watson-citat som är trendigt över internet! Varför är det kontroversiellt och varför inte? Klicka här för att läsa hela nyheten.

Harry Potter-skådespelerskan är fortfarande mycket oroad över kvinnors säkerhet och rättigheter. Men en tweet av henne som delas av kampanjgruppen The Women's Organisation har ökat hennes problem. Kolla in hennes video:

Vad hon twittrade

Tweeten handlar om hennes uttalande om kvinnor. I sin tweet har hon nämnt att om en kvinna vill ställa upp i val och bli premiärminister så kan hon! om hon inte vill göra det är det också bra. Hon sa vidare att det beror på kvinnorna att hon rakar armhålan eller inte och om hon gillar att bära plattor eller klackar på olika dagar. Så kvinnors val i hennes termer är den verkliga kvinnans egenmakt.Folkets reaktion

Det verkar dock som att folk tar det på olika sätt. Vissa människor är där som försvarar henne. Men majoriteten av dem reagerar på henne på twitter genom att benämna det som ytlig feminism.

Skådespelerska reaktion

Skådespelerskan har tydligt sagt i sin intervju med Elle strax efter hennes anförande i FN som kvinnlig ambassadör att allt detta händer eftersom hennes ord är tagna ur sitt sammanhang. Feminism är inte här för att diktera till dig. Det är inte föreskrivande, det är inte dogmatiskt. Kvinnor ska känna sig fria. Det finns ingen typisk feminist, det finns inget någonstans som säger att man måste uppfylla vissa kriterier. Tillade hon.

Watson erkände att rakning och att bära klackar är irrelevanta och ytliga aspekter av feminism, och att det verkligen handlar om att stärka kvinnor och se till att de kan göra sina egna val.

Skådespelerska bakgrund

Skådespelerskan från det förflutna har en stark koppling till kvinnors välfärdskampanjer. Hon har också förespråkat transrättigheter och stött kampanjen Black lives matter. Förra året har hon lanserat en juridisk rådgivningslinje för kvinnor som utsatts för sexuella trakasserier. Förutom det är hon värd för en intersektionell bokklubb där hon organiserar intervjuer för att höja kvinnors röster.