Elon Musk verkar rasande över att SpaceX måste dela upp Space Force-kontrakt värda miljarder med sin största rival, ULA.

Elon Fogde Mysk FRS är ingenjör, industridesigner, teknikentreprenör och filantrop. Han blev nyligen den fjärde rikaste personen i hela världen. Elon Musk arbetar för att revolutionera transporter både på jorden, genom elbilstillverkaren Tesla – och i rymden, via rakettillverkaren SpaceX. Han äger 21% av Tesla men har utfäst mer än hälften av sin andel som säkerhet för lån. SpaceX, Musks raketföretag, värderas nu till nästan 36 miljarder dollar.

En överenskommelse gjord av USA:s rymdstyrka, gjord mellan två rivaler. Avtalet har helt gjort Elon Musk grundaren av SpaceX missnöjd och har också gjort honom rasande.

Fortsätt läsa för att ta reda på mer. Men innan dess, ta en titt på den här videon-Vilka förändringar har det nya avtalet medfört?

Den 7 augusti 2020 tillkännagav USA:s rymdstyrka två vinnare av det mest eftertraktade avtalet som gjorts om att skjuta upp dussintals spionsatelliter och andra mycket hemligstämplade nyttolaster i rymden.

De två mest kända privata rymdbyråerna i USA, Space X, och som verkar vara ett mycket nytt namn i branschen, United Launch Alliance.

United Launch Alliance har vunnit en andel på 60 % av alla framtida uppdrag, som kommer att planeras för 2022 hela vägen fram till 2027. I själva verket har SpaceX bara de återstående 40 % av uppdragen.

Båda företagen har dock lyckats slå bort rivalerna Blue Origin, grundat av Jeff Bezos och Northrop Grumman. Allt detta har varit för mångmiljardplanerna som kallas National Security Space Launch Phase 2.

Elon Musk välkomnade alla dessa förändringar med fullständig tystnad under en lång tid.

Musk glömde det dock inte och det tog inte lång tid för honom att dela sina känslor och känslor. Avtalet har helt gjort Elon Musk grundaren av SpaceX missnöjd och har också gjort honom rasande.

Vad gör Elon Musk så besviken?

Elon Musk hade grundat SpaceX år 2002. Vid den speciella tiden ryckte de välfinansierade och etablerade raketindustrins aktörer som Boeing och Lockheed Martin mer eller mindre på axlarna.

Några förstklassiga forskare byggde den första raketen för SpaceX som heter Falcon 1. Elon Musk använde alla verktyg han kunde ha. Han gjorde detta för att bekämpa det kraftfulla traditionella greppet om branschen och bara bryta in.

Musks företag gick framåt och tillverkade en ny Falcon 9-raket för att skjuta upp kommersiella nyttolaster och NASA-nyttolaster.

Håll kontakten med marknadsaktiviteten för alla de senaste nyheterna, uppdateringarna och insikterna!!!