DualShock 4-kontroller fungerar för konsol, inte för PS5-spel. Klicka här för att veta mer.

Den trådlösa DualShock 4-kontrollen fungerar med PlayStation 5-konsolen och PlayStation 4-spel som stöds, men den kommer inte att fungera med nya PS5-spel, meddelade Sony i en blogg efter måndagen.

Vad är egentligen grejen med konsolen?

I inlägget sa Sony: Vi tror att PS5-spel bör dra nytta av de nya funktionerna och funktionerna som vi tar med till plattformen, inklusive funktionerna i DualSense trådlös handkontroll.Bland spelen på gång för PS5: ett Spider-Man-spel med Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart, Resident Evil Village: Silent Hill, Gran Turismo 7 och Sackboy: A Big Adventure, samt ett virtual reality-spel i huvudrollerna kallas Astro's Playroom.

Sonys preliminära lista över PS5-tillbehör som stöds inkluderar:

  • Specialtillbehör, såsom officiellt licensierade racinghjul, arkadstickor och flygpinnar.
  • Platinum och Gold trådlösa headset, samt headset från tredje part som ansluts via USB-port eller ljudjack. Men appen för headset-följeslagare är inte kompatibel med PS5.
  • Den trådlösa DualShock 4-kontrollen och PlayStation officiellt licensierade spelkontroller från tredje part kommer att fungera med PS4-spel som stöds.
  • Både PS Move Motion Controllers och PlayStation VR Aim Controller kommer att fungera med PS VR-spel som stöds.

Tidigare i somras släppte Sony bilder på den kommande konsolen, en lite tunnare digital PS5-modell som saknar skivspelare.

Microsofts Xbox UK å sin sida twittrade tidigt på måndagen för att påminna spelare om att Xbox Series X är bakåtkompatibel med ALLA Xbox One-kontroller i alla spel.

Tweeten kom några timmar efter att Sony publicerade sin tillbehörsuppdatering för PS5.

Vad är egentligen nyheterna med Xbox?

Om du köpte 2019 actionspel Control på PS4 eller Xbox One och planerade att spela om spelet påPS5ellerXbox Series X, kommer du inte att få nästa generations förbättringar gratis, avslöjade utvecklaren Remedy på onsdagen. Den kostnadsfria nästa generationens uppgradering gäller endast för Ultimate Edition av spelet, som kommer att finnas tillgänglig på konsoler den 10 september (PC-versionen landar den 27 augusti).

Controls Ultimate-utgåva kommer att kosta $40 och inkluderar huvudspelet och dess två expansioner, The Foundation och det kommande AWE. Det senare relaterar till 2010 Remedy-spelet Alan Wake och kommer att knyta samman utvecklarens spel i ett sammankopplat universum.

Officiellt licensierad kringutrustning, som racinghjul, arkadstickor och flygpinnar, fungerar med PS5-spel och PS4-spel som stöds. Dessa är ofta väldigt dyra, så det är bra att du kan få ut lite extra värde ur dem genom att använda dem på en ny generation spel.

Företaget varnade för att inte all kringutrustning och tillbehör från tredje part kommer att fungera på PS5, så du måste kolla med tillverkaren för att vara säker.