Dolly Kitty Aur wo Chamakte Sitaare Filmrecension!Läs för att veta mer.

Filmen visar upp historien om två kusiner (spelade av Bhumi Pednekar och Konkona Sen Sharma). Medan de jagar sina drömmar, upptäck deras sanna frihet. En av de mest 'mänskliga' berättelserna levererade av de exceptionellt begåvade Alankrita Shrivastava, Konkona Sen Sharma och Bhumi Pednekar.

#DollyKittyAurWohChamakteSitare hyllar inre mänskliga konflikter, med en stärkande berättelse. Fantastiskt arbete av hela teamet läste Hrithik Roshans tweet.Dolly Kitty Aur Woh Chamakte Sitare premiär på Busan International Film Festival förra året. Den släpptes på Netflix som en del av sin line-up av 17 nya berättelser. I filmen medverkar även Amol Parashar, Aamir Bashir, Vikrant Massey och Kubbra Sait. Dolly Kitty Aur Woh Chamakte Sitare markerar Konkona Sen Sharma och Alankritas andra samarbetsprojekt.

Komplott

'Dolly Kitty Aur Woh Chamakte Sitare' ropar ut hyckleriet kring till synes lyckliga äktenskap redan i början. när Kajal (Bhumi Pednekar) berättar för sin kusin, Dolly (Konkona Sen Sharma) att hennes man Amit (Aamir Bashir) har slagit på henne. När Dolly insisterar på att Kajal kan ha missförstått hans vänliga, skyddande beteende, stavar hon det för sin kusin, Amit ji humse sex karna chahte hain. Men det finns fler saker som Dollys tänker på än att bli upprörd över den här informationen, som att planera för att flytta in i ett lyxigt nytt komplex, där parets nya lägenhet är under uppbyggnad. När pengarna inte kan betala dem, skyndar Dolly – antingen genom att stjäla från sitt kontor eller sälja sina smycken. Hennes dag på jobbet börjar vanligtvis med att göra tre koppar te – en till hennes chef, en till hennes kollega och en till henne själv. Kajal å sin sida hittar jobb på ett callcenter för kärlek och sexchattar. Hon flyttar ut för att bo på ett vandrarhem, utan att avslöja för Dolly vad hennes jobb egentligen är. Kajal som nu arbetar under pseudonymen Kitty börjar njuta av friheten som kommer med hennes val. Men på vägen möter hon några trevliga och obehagliga upplevelser. Och när en rad händelser leder till att Dolly får reda på var Kajal jobbar. Hon tar den moraliska höjdpunkten, liksom Kajal som vet att hennes kusins ​​äktenskap är tomt på insidan.

Recension

Regissören Alankrita Shrivastavas film gör en stark poäng om könsroller, samhälleliga normer och moraliska bedömningar. När Dolly och Kajals liv tar dem genom olika omständigheter, är de först ute för att bedöma varandras livsval, men så småningom inser de att de inte är särskilt olika. Innerst inne, som kvinnor, letar de efter samma saker, längtar efter samma frihet. En del av berättelsen skiftar för att kännas för abrupt. överlag, 'Dolly Kitty Aur Woh Chamakte Sitare' driver hem budskapet som den har för avsikt att ge. filmen öppnar för samtal kring kvinnors sexuella behov och önskningar och är en kommentar om moralisk polisiär, sexualitet, könsfördomar och stereotyper. Föreställningarna är överlag i toppklass. . Konkona Sen Sharma som Mrs.Yadav eller Dolly är superlativ när hennes karaktär rör sig genom en hel båge i den här filmen och utforskar hennes förhållande till sin man, sin son Pappu och sin mor. Bhumi Pednekar diskar också upp en fantastisk handling. Amol Parasher sticker ut som den söta leveranspojken, Osman. Vikrant Massey som Kajals älskare, Pradeep, är fantastisk, liksom Aamir Bashir som Dollys missnöjda make, Amit.