Djävulen hela tiden: Antonio Campos arbetade med sin bror Paulo för att sätta ljus på mannens falska tro. Klicka här för att veta hur religion kan manipulera människor

Netflix har nyligen släppt en av de mest intressanta thrillers. The Devil All the Time, regisserad av Antonio Campos, gjorde sitt anmärkningsvärda jobb med den intensivt höjande storyn. Antonio arbetar med psykologiska dramer har redan gett några av sina bästa verk i Afterschool, Christine, Simon Killer. Hans senaste släpp The Devil All the Time är en anpassning från en roman med samma namn.

The Devil All the Time släpptes nyligen över OTT-plattformen Netflix. Den 16thSeptember 2020 förvånade filmen tittarna med sitt intensiva dramatiska manus. Alla thrillerälskare där ute får något mer av det här. Som regissören pekar på den viktigaste aktuella makten som är religionen.Djävulen hela tiden: Blodigt våld och religion

The Devil All the Time som nu streamas på Netflix ger publiken några av sina favoritkaraktärer. Den handlar om de mest hemska, våldsamma karaktärer som utgör religionens stora makt. Det finns både bra och dåliga i den här världen, men filmen visar hur syndhandlingen överförs från generation till generation.

Även om historien tar tittarna till 1950- och 60-talens förflutna. Men frågan som filmen tar upp är absolut relevant för det aktuella världsscenariot.

Djävulen hela tiden: Ifrågasätter religionen

Manuset är skrivet av regissören och hans bror Paulo Campos. Handlingen kretsar kring många karaktärer som intensifierar upplevelsen till nästa nivå. Den allra första karaktären som heter Williard Russell som spelas av Bill Skarsgard ger en snabb hint om huvudfrågan som filmen pekar på.

Williard, en soldat, mötte stora svårigheter och trauman under sina första dagar i kriget. Alla dessa lidanden förändrade mannen och hans uppfattning om religionen. Hans tro och tro förvandlade honom till en grym våldsam man som tror att utgjutelse av blod kan göra Gud lycklig.

Djävulen hela tiden: Robert Pattinson som Preston Teagardin. Foto Kr. Glen Wilson/Netflix 2020

Djävulen hela tiden: synd och trauman

Det viktigaste temat som denna film visar är hur synd och trauman överförs från generation till generation. Williard lär ut sin hösttro till sin nio år gamla son, Arvin. Intressant nog, de flesta av de onda gärningar som begås av män i auktoritetspositioner. I dagens tid ligger makten kvar i religionens händer. Alla som är religiöst mäktiga kan lätt predika falska övertygelser för alla. The Devil All the Time ger en helt annan syn på sanningen om livet, döden, synden, falska övertygelser och många fler.