Djävulen är en deltid säsong 2 avsnitt 1: sammanfattning och spoilers, allt du vill veta

Djävulen arbetar vid sidan av! Ente Isla introduceras återigen i säsong 2, avsnitt 1 som Satans rike, där han presiderade över demoner. Ente Islas Satan, liksom hans bibliska motsvarighet, är känd för att ha fyra pålitliga demongeneraler: Lucifer, Adramelech, Alciel och Malacoda. Han är också länkad till skräck och brutalitet.

Sammanfattning av föregående avsnitt:

avsnitt 1

Innan deras tid på jorden arbetade Satan för att underkuva mänskligheten för att etablera en lugn, rik tillvaro för demonerna och andra nattens varelser som levde i hans domän. Emilia Justina använde sitt heliga svärd för att storma Satans fästning och stoppa denna plan i dess spår. Satan uppmanades att fly och lovade att förslava mänskligheten i framtiden. År senare, efter att Emilia, Satan och Alciel försvunnit, gav sig den fem kontinents federationen av riddare ut på en stor kampanj för att utrota det som återstod av Satans armé . Sedan dess har en konstig ny kraft bara känd som var gick du fel? har ockuperat Satans domän.Vad är historien nu?

Satan är för närvarande anställd på jorden som Sadao Maou, deltidsanställd på snabbmatsrestaurangen MgRonald. Medan Lucifer har förvandlats till en tvångsmässig spenderare i Hanzo Urushiharas persona, har hans demongeneral Alciel tagit sig an sin lägenhet som husman vid namn Shiro Ashiya. De är i en fruktansvärd situation just nu, och Ashiya är ännu mindre nöjd med Urushiharas hänsynslösa utgifter eftersom det slösar deras pengar och resurser. Det faktum att de tre demonerna svälter och har slut på te, med Ashiya som hyllar Urushihara för att inte göra mer te för att ersätta det han drack, tjänar bara till att förvärra deras problem.

Maoubestämmer sig för att lämnakaoset och gå till jobbet när han oavsiktligt stöter på Emilia som väntar vid deras dörr. Trots att Emilia förnekar att hon har lyssnat på deras chatt, tror Ashiya att Emilia, alias Emi Yusa, har varit det. Istället understryker hon att deras gnäll är hörbart för alla och rapporterar vad hon hört. Maou frågar sig om hon gör lätt över deras brist på medel samtidigt som hon frodas i välstånd.

avsnitt 1

Efter att ha diskuterat Emi en liten stund till, lämnar Maou för att gå till jobbet. Ashiya beklagar att han och Urushihara måste lägga fram extra ansträngning för att hjälpa . Efter att ha bestämt sig för att söka ett heltidsjobb ger Ashiya Urushihara i uppdrag att ta över hans hushållsuppgifter.

Maou stöter med sin kollega Chiho Sasaki påsätt att arbetaSuzunos överdrivna utgifter oroar Emi eftersom den förra är arbetslös. Suzuno försäkrar Emi att kostnaden inte var ett problem eftersom hon redan hade sålt föremålen från Grand Hoshin Church som hon hade köpt från Ente Isla på Mugihyo.

Emi flyttar konversationen till om Sariel jagar det heliga svärdet en gång till eller om en ny lönnmördare harkommaner från himlen. Det gör inte Suzuno tro detta för att vara sanningen eftersom Sariel precis utvecklat en snabbmatspassion. När en tjock Sariel, aka Mitsuki Sarue, kommer in på restaurangen som MgRonald Maou arbetar på och beställer en rejäl lunch, är detta omedelbart fastställt.

Hur slutar avsnittet?

Urushihara upptäcker återigen ett krypande ljud vid lägenheten. Föga överraskande är en kackerlacka – Urushihara refererar till den med sitt latinska namn, Blatella germanica – orsaken till bruset. Han tror att det måste finnas en annan kackerlacka när han hör det oroande ljudet igen.

Emi diskuterar hur kackerlackor ofta hittas i gamla lägenhetskomplex efter mört-incidenten. Urushihara känner sig avvisad när hon hör ordet kackerlacka, därför debatterar gruppen andra namn för dem. En dörröppning på himlen öppnas efter att Chiho och Suzuno tänder linstjälkarna utanför lägenheten, och en enorm äpple faller från den. Ack Ramus, dotter till Satan och Emilia, reser sig som en ung flicka från äpplet.