Dilip Kumar, Bollywoods skådespelare dör 98 år gammal, verklig orsak till hans död avslöjad!! Var han muslim?

Dilip Kumar, en av Bollywoods mest framgångsrika och respekterade filmstjärnor dog i onsdags (7 juli) vid 98 års ålder. Han var en titan inom indisk film med sin karriär som sträckte sig över mer än 50 år i 60 filmer som satt outplånliga spår i branschen.

Dilip Kumar är en av Indiens mest framgångsrika och respekterade filmstjärnor. Han dog den 7 juli 2018 vid 98 års ålder. Dilip var en del av indisk film i över 50 år innan han gick bort i sömnen på grund av naturliga orsaker enligt nyhetskanaler.

Den här mannen kommer att saknas djupt av många människor i hela Bollywood såväl som i politiken eftersom de beundrade honom så mycket att de gav hyllningar över olika branscher med sina ord och handlingar som följde denna gång utan att späda på dem alls!Även om han hade tackat nej till chansen att vara med i Lawrence of Arabia, när David Lean castade till sin nästa film Doctor Zhivago med Omar Sharif, rekommenderade han ändå att de skulle ha en audition.

Den indiska skådespelaren Dilip Kumars första filmroll, som fick smeknamnet The Tragedy King på grund av hans grubblande snygga utseende och djupa röst, kom på ett infall efter att ha besökt Bombay som en del av en turné.

Kumar föddes som Mohammed Yusuf Khan den 11 december 1922 i Peshawar, Pakistan. Hans far drev ett fruktföretag och när han tog med sin familj till Indiens nöjeshuvudstad Bombay (Mumbai) såg Devika Rani honom köpa frukt i hörnet av hennes filmstudio. Resten är historia!

Kumar föddes som Mohammed Yusuf Khan den 11 december 1922 i Peshawar, Indien. Hans far drev ett fruktstånd och familjen flyttade till Bombay när Kumar var bara sex år gammal där han så småningom skulle få sitt kall som skådespelare med Devika Rani som såg honom vid fruktståndet. Han blev en av Bollywoods ledande skådespelare i flera år innan han gjorde internationella filmer som Gandhi som tog hem 8 Oscars inklusive bästa film.

Namnbytet var ett otvivelaktigt bevis på Ranis omtänksamhet. Jwar Bhata floppade och ledande filmtidningar kritiserade hans prestation; men Kumar gav aldrig upp sig själv och slog så småningom igenom med filmen Milan från 1946.

Rani övertalade honom att byta namn, så han valde Dilip Kumar. Han tillät sig själv att dölja vad han gjorde för den ogillande fadern genom att välja en ny identitet efter att Jwar Bhata floppat och ledande filmtidningar kritiserade hans framträdande i den först. Men en dag kom så småningom när Kumar slog igenom med Milan vilket gjorde allt det arbetet värt det!

Det är svårt att tro att filmen Mughal-E-Azam släpptes 1960 och den njuts fortfarande av människor över hela Indien. Filmen spelade Dilip Kumar som prins Salim som blir galet förälskad i en kurtisan vid namn Anarkali spelad vackert av Madhubala.

Produktionen tog åtta år på grund av dess påkostade kostymer och uppsättningar som ledde till en enastående slutprodukt för tittare runt om i världen. Med sina otroliga skådespelarskickligheter kunde de åstadkomma det som många skådespelare inte kan – fängslande publik utan någon dialog!

Kumar, som citerade Hollywood-storheterna Marlon Brando, Gary Cooper och Spencer Tracy som influenser i sin ungdom, har sedan dess blivit en nationalistisk ledare med en hyllad film från 1964 som visades mot de senaste krigen.

Han såg färre roller på 1970-talet när han kom i skuggan av yngre skådespelare som Amitabh Bachchan

Efter en rad floppar tog han ett längre femårigt uppehåll från branschen. När han återvände 1981 med Kranti (Revolution), var det uppenbart att hans paus hade gjort honom bra och efter att Shakti kom ut kort därefter med Bachchan i huvudrollen, fanns det inga tecken på att detta skulle förändras när som helst snart.

Han tog till och med ett femårigt uppehåll efter sin rad floppar, återvände 1981 med hiten Kranti (Revolution) och följde sedan upp med ytterligare en framgång.

Efter det dåliga mottagandet av hans filmer fortsatte Kumar att ta en mer aktiv roll i politiken och arbeta med att få slut på fejder mellan Indien och Pakistan. 1998 fick han till och med ett pris för att förbättra relationerna från ett land som har haft ansträngda relationer med honom - Pakistan! Vissa hindunationalister var missnöjda med detta men han fortsatte att agera som politiker för Congress Party fram till 2002 då de gjorde honom till sin ledare. Efter år av försummelse hemma på grund av islamistisk militans, gör Peshawar sitt bästa nu genom att anstränga sig för att återställa byggnader som förfäders hem som inte bara tillhör kändisar som Anupam Kher (själv) utan också till andra aktörer som har bott runt där hela tiden även dessa decennier.

Till skillnad från många skådespelare som medverkade i hundratals filmer, valde den mångsidige Kumar noggrant ut roller som med indiska mått mätt bara ökade hans ställning i den hårt konkurrensutsatta branschen.

En sådan roll var en livstidsprestation vid Indiens National Film Awards på grund av hans bidrag till indisk film och kultur.

Dilip Kumar, den legendariska skådespelaren för indisk film från Lahore som föddes för 85 år sedan idag, berättade om sitt liv i en intervju för att fira.

Ärligt talat är jag fortfarande förbryllad över min framgång, sa han. Jag kom till den här världen som en blyg man som hette Yusuf Khan och blev Dilip Kumar.

Bollywood-legenden, Kumar gick bort vid en ålder av 95. Hans död tillkännagavs på Twitter av familjevän Faisal Farooqui som kallade honom en filmlegend och Indiens premiärminister Narendra Modi anmärkte att han lämnade efter sig ett oändligt arv i filmhistorien.

Skådespelarens bortgång har haft mycket att säga om honom från hans kollegor i Hollywood och Indien. De har alla sagt att han var någon som skulle vara mycket saknad, en institution för de med talang, såväl som en av deras favoritstjärnor någonsin.