Dell XPS 15 9500 recension: Specifikationer, USB, webbkamera, kortläsarprestanda, högtalare och om allt du vill veta!

Timing är allt i PC-branschen, och Dell XPS 15 9500, efter att ha återupplivats till organisationens arbetshäst av mycket god kvalitet, dyker upp i snäppet för att den verkligen ska anses vara den MacBook Pro-bödel den ständigt har försökt vara.

XPS 15 9500 Specifikationer

Dell XPS 15 9500 skulle inte vara en Dell XPS 15 utan topprackdelar. Som borde vara uppenbart från specifikationen som följer, är det toppen av raden så långt som möjligt. Observera att eval-enheten vi provade har en Core i7 CPU, vilket vi anser är ett överlägset beslut i stort än den nionde generationens Core i9 i Dell XPS 15 7590 som vi provade förra hösten. Core i9-chippet verkade driva datorns värme till randen.CPU: Intel tionde generationens 8-center Core i7-10875H

Grafikkort: GeForce GTX 1650Ti

Slam: 16GB DDR4/3200 i dubbelkanalsläge alltså DIMM-utrymmen.

Visa: 4K UHD+ 3840 x 2400 Sharp IPS-kort med kontakt

Kapacitet: 512GB SK Hynix PC611 NVMe SSD

Systemadministration: Killer WiFi 6, Bluetooth 5

Mått: 13,6 x 9 x 0,7 tum

Vikt: 4,5 pund, förutom 1,5 pund för 130-watts kraftblocket

Batteri: Klassad till 85 wattimmar

Portar: För portar, bilder berättar historien bäst. På vänster halva av PC:n får du en kilformad låsport och två Thunderbolt 3-portar.

USB-A

Sannerligen, det finns ingen fyrkantig USB-A-port på XPS 15 9500, vilket säkerställer att det blir några omslag. Vi har gnällt om detta sedan Dell kastade bort USB-An på XPS 13, men utan något resultat. Dells legitima förklaring har varit att minska tjockleken på datorn utan att inkludera nedfällbara käftar eller portklumpar. Den informella förklaringen, tror vi, är att om Apple gör det, varför inte Dell? När vi säger att vi ska dra av det menar vi att individer trots allt köper Apple- och Dell-datorer med lastbilarna, så det kanske bara är vi.

Efter förlusten av USB-A är dock ett allmänt mönster att förlora samtidig portanvändning. Den tidigare XPS 15 7590 inkluderade två USB-A, en Thunderbolt 3, en fullstor HDMI-port, ett headsetuttag, en SD-kortöppning, en låsport och en dedikerad laddningsport. Det antydde att du kunde anklaga den mer etablerade modellen för en HDMI-skärm ansluten precis som en USB-konsol och USB-mus. Med XPS 15 9500 kommer en USB-C-port konsekvent att vara inblandad av laddaren. En skärm (med kontakt) skulle ta en annan port. Plötsligt är du nere på en ensam USB-C-port för allt annat.

Prestanda för kortläsare

Eftersom XPS 15 9500 är fokuserad på innehållsskapare, lägger Dell ned betydande mark för att koordinera en användare av SD-kort till datorn. Dell specificerar den som en UHS-III-kunnig öppning, vilket i princip innebär att den kan nå 600MBps om du har ett tillräckligt snabbt kort. Äkta UHS-III SD-kort är fortfarande svåra att spåra, så för vårt test använde vi ett 128GB SanDisk Extreme Pro-kort värderat för 300MBps peruses och 260MBps composes. Vi körde CrystalDiskMark 7.0:s standardtest på XPS 15 9500 och kontrasterade det med efterverkningarna av en SanDisk Extreme Pro UHS-II USB-användare.

XPS 15 9500:s SD-kortsutrymme överträffade en snabb USB-användare med 21 procent i läsningar och 18 procent i komponeringshastigheter. Om du replikerar över 100 GB videoinspelningar som du nyligen gav, är det en enorm skillnad.

Webbkamera

Webbkameror är inte, vid det här laget, det förbrukningsmaterial de var för ett år sedan. I XPS 15 9500 är det en 720p-målenhet (precis som de flesta överlägset) som är koordinerad i den övre ramen. Modulen stöder också infrarött och fungerar med Windows 10:s biometriska Windows Hello-inkludering. Om du föredrar att inte använda ditt ansikte för att logga in, finns det också en unik markeringsanvändare inbyggd med kraftknappen.

I allmänhet förmedlade webbkameran bildkvalitet som de flesta nuvarande arbetsstationer i vanlig belysning. Förutom om du gör ett videomöte i en grotta med överste Kurtz, är det okej.

Högtalare

PC-högtalare i stort kör arrayen från medelmåttig till mer fruktansvärd. Då och då, som på grund av MSI GS66 Stealth, undrar du nästan om det finns högtalare inuti – eller världens minsta Kazoo-band.

Med XPS 15 9500 samordnar Dell verkligen fyra högtalare: två som avslutas på sidan i basen och två högtalare som avfyras genom 4 532 luckor som penetreras genom konsoldäcket. Detta ger XPS 15 9500 verkligen det bästa ljudet vi har hört i en liten dator på länge. Nej, det här kommer inte att koordinera det irriterande slaget som återvänder från en fälld Honda Civic, men den blir acceptabelt bullrig med en anständig paritet av toppar, mellan och låg. Det skulle kunna använda lite mer bas, men vi spekulerar att det kräver mycket från en PC så här läckert. För vad det är värt är datorn så högljudd att du kan känna vibrationerna genom konsoldäcket på handflatorna om den har gått upp till rimligt hög volym. (Vi vet inte vad som borde vara möjligt med undantag för att inkludera vibrationsskydd, vilket skulle göra datorn tjockare och tyngre.)

Konsol och styrplatta

De delar av datorn du kontaktar mest är konsolen och styrplattan. På XPS 15 9500 får du lyckligtvis en standardfjärilsbrytare istället för organisationens MagLev-konsol. Det innebär fantastiska resor och genuint stabila nycklar när man avskräcks.

Precis som MacBook Pro är styrplattan för närvarande enorm. Det underbygger Microsofts Precision-drivrutiner för Windows 10:s rörelser och är verkligen smidigt, men inte lika smörigt glasslätt som MSI:s GS66 Stealth. Med dess storlek var vi oroliga för att skicka markören flygande med våra feta handflator. I vilket fall som helst, i vilket fall som helst, när vi försökte, kunde vi inte få handflatorna att flytta markören.

Det uppstod problem med fria och vinglande styrplattor på tidiga XPS 15 9500-enheter. Dell har uppenbarligen sagt att det kände igen problemet, vilket har åtgärdats på mer aktuella enheter. Eventuella datorer på fältet kommer att fixas.