Chockerande, Ron Galella som tog en ikonisk bild av Elvis Presley går bort vid 91

Ron Galella anses vara paparazziindustrins gudfader och kallad Paparazzo Extraordinaire, dog i lördags.

Enligt New York Times dog fotografen, som hade fejder med kändisar inklusive Jacqueline Onassis och Marlon Brando, av kronisk hjärtsvikt i sitt hem i Montville, New Jersey, vid 91 års ålder.

Geoffrey Croft, som publicerade Galellas senaste bok 100 Iconic Photographs – A Retrospective, meddelade Galellas död.Ron Galella, kallad 'Paparazzo Extraordinaire' och 'Gudfadern' för paparazziindustrin, gick plötsligt bort på lördagen.

ladda ner från google.

Studera marknadsföring utomlands för internationella studenter: definition, funktioner och tips

fotografen dog av kronisk hjärtsvikt i sitt hem i Montville, New Jersey, vid en ålder av 91. Han har kämpat med kändisar som Jacqueline Onassis och Marlon Brando.

Galella föddes i New York City i januari 1931 och började sin fotokarriär som fotograf för Förenta staterna Flygvapnet från 1951 till 1955, inklusive en turné i Koreakriget.

Han gick på Art Center College of Design i Los Angeles efter sin militärtjänst och tog examen med fotografi grad år 1958.

I början av 1960-talet började han fotografera kändisar kl film premiärer och sälja dem till tidskrifter som National Enquirer, långt innan paparazzifotografer blev vanliga vid sådana evenemang.

Galella föddes i New York City i januari 1931 och började sin fotografiska karriär som United States Air Force-fotograf från 1951 till 1955, under vilkentid han tjänstgjorde i Koreakriget.

Kändisar avskydde snabbt hans arbete för att fotografera dem utan deras tillåtelse, och en domstol i slutet av 1960-talet beskrev honom som en av de värsta, 'tvåbitsmejslare och fixare'.

Han lurade i buskar eller parkerade bilar, mutade dörrvakter eller limousineförare för att hjälpa honom få de skott han ville ha.

Galella är välkänd för sin obevekliga jakt på Jaqueline Onassis, vilket resulterade i en nästan tio år lång juridisk kamp.

ladda ner från google.

Tvåbitar:

Hans arbete blev snabbt hånat av kändisar för att ha fotograferat dem utan deras tillstånd, med en domare i slutet av 1960-talet som beskrev honom som en av de värsta tvåbitsmejslarna och fixarna i branschen.

Onassis stämde Galella 1972 och hävdade att fotografen gjorde hennes liv, 'oacceptabla, nästan outhärdligt, med sin ständiga övervakning', medan han hävdade att han hade rätt att försörja sig genom att ta dessa bilder.

Som ett resultat, en domare utfärdat besöksförbud förbjuder Galella att vara inom 25 fot från Jackie O och 30 fot från hennes barn.

Han befanns skyldig till att ha brutit mot ordern fyra gånger under nästa decennium, och det blev han dömd till sju års fängelse och böter på 120 000 dollar.

1972 lämnade Onassis in en stämningsansökan mot Galella och påstod att fotografen gjorde hennes liv outhärdligt, till och med olivligt med sin ständiga övervakning, samtidigt som han hävdade att han hade rätten att göra ett yrke genom att fotografera dessa fotografier.

Han gick så småningom med på att betala 10 000 dollar i böter och avstå från sina rättigheter att fotografera Jackie och hennes barn i utbyte mot 10 000 dollar i böter.

Galella erkänner att hon var 'besatt' av den före detta första damen i dokumentären Smash His Camera från 2010 (titeln kommer från Jackie O:s vägbeskrivning till en säkerhetsvakt).

Besatt: I dokumentären Smash His Camera från 2010 (som hämtar titeln från Jackie O:s vägbeskrivning till en säkerhetstjänsteman) erkänner Galella att han är 'besatt' av den före detta första damen.

1972 träffades han i ansiktet av Marlon Brando efter att ha följt efter honom från en restaurang i New York City, och han stämde skådespelaren, som till slut nöjde sig med 40 000 dollar.

Galella har bråkat med kändisar som Richard Burton, Elvis Presleys säkerhetsvakter som kapade hans däck och Sean Penn, sommisshandlade honom när han fotograferade skådespelarenmed sin dåvarande fru Madonna.

Trots det utbredda ogillandet av hans taktik, hyllades hans bilder ofta, och visades i tidningar som Time, Life, People och The National Enquirer.

Trots det utbredda ogillandet av hans taktik, hyllades hans bilder ofta, och visades i tidningar som Time, Life, People och The National Enquirer.

Andy Warhol kallade Galella för sin favoritfotograf och han publicerade 22 böcker om fotografi. Hans verk har ställts ut i gallerier över hela världen.

1979 gifte han sig med Betty Lou Burke, en Today Is Sunday-fotoredaktör som senare blev hans affärspartner fram till hennes död 2017.