Chicagopolisen skjuter brutalt man under arrestering, vad är fallet

Chicago Police Department (CPD) Superintendent David Brown sa under en presskonferens att poliser försökte arrestera en person som efterlysts på två order vid cirka 9:40 på fredagen. Enligt CPD-inspektören, medan han arresterade den misstänkte med sina vapen i hölstrade, vände han sig och riktade sin pistol direkt mot dem när de försökte kvarhålla honom. Detta resulterade i att polisen i Chicago öppnade eld och dödade den här mannen som inte har namngivits av myndigheterna men som tros vara 30 år gammal.

Gärningsmannen vägrade lämna sitt fordon när den konfronterades av poliser, drog fram en pistol och riktade den mot dem. De tre Chicago-poliserna och en amerikansk marskalk öppnade alla eld mot mannen tills han slutligen gick ner med skottskador.

Mannen fördes till sjukhus i allvarligt tillstånd, säger Brown. Han dödförklarades senare på sjukhuset, bekräftade CPD med The Hill. Ingen av poliserna träffades av skottlossning, men de gick på en kontroll efter att ha varit på platsen hela natten och försvarat sin stad från våld och kaos utanför Trump Tower i går kväll.De inblandade poliserna i Chicago kommer att ha rutinmässiga administrativa uppgifter i 30 dagar, bekräftade borgmästare Rahm Emanuel.

Stadens civila kontor för polisansvar bekräftade separat att polisen aktiverade sina kroppskameror under händelsen och sa att de skulle släppa video inom 60 dagar som en del av sin utredning av vad som hände när 17-åriga Laquan McDonald sköts 16 gånger av en polis förra året.

Mannen eftersöktes för grovt sexuellt övergrepp med skjutvapen samt rymt elektronisk övervakning. Han skar av sin enhet och är på flykt, enligt Brown.

• Poliser försökte arrestera en person som efterlysts på två order vid 9:40-tiden på fredagen

• Gärningsmannen, som vägrade lämna sitt fordon när den konfronterades av poliser, drog fram en pistol och riktade den mot dem

• Alla tre Chicago-poliser och en amerikansk marskalk öppnade alla eld mot mannen tills han slutligen gick ner med skottskador.

• Mannen fördes till sjukhuset i allvarligt tillstånd, sade Brown. Han dödförklarades senare på sjukhuset. Ingen av poliserna träffades av skottlossning, men de gick på en kontroll efter att ha varit på platsen hela natten och försvarat sin stad från våld och kaos utanför Trump Tower i går kväll.

• Denna incident hade inga dödsfall förutom de som orsakades av skott

  Föregående artikel Upprörande! TikTok-video visar kvinnan på American Airlines-planet tejpad till sitt säte när hon försökte öppna dörren under flygningen Nästa artikel SpaceX, Teslas vd Elon Musk avslöjade att han bor i ett litet prefab-hus för $50 000 i Texas, varför?

  Fler artiklar

  Komi Can't Communicate Chapter 374 - Förväntat releasedatum, handling och allt annat här

  11 oktober 2022

  'Solo Leveling', allt redo att släppas 2023! Kolla in de senaste detaljerna här

  9 oktober 2022

  Nicola Peltz Beckham vägrar något drama med svärföräldrar

  9 oktober 2022

  LÄMNA ETT SVAR Avbryt svar

  Kommentar: Skriv din kommentar! Namn:* Vänligen ange ditt namn här E-post:* Du har angett en felaktig e-postadress! Vänligen ange din e-postadress här Webbplats:

  Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar.

  Senaste artikeln

  Ao Ashi Chapter 310 releasedatum, väntan är snart över.

  11 oktober 2022

  Phantom Of The Idol Säsong 2 - Förnyelsestatus, släppdatum, handling och mer! Få alla detaljer här!

  11 oktober 2022

  Overlord säsong 4 - Förnyelsestatus, släppdatum, handling och mer! Få alla detaljer här!

  11 oktober 2022

  När kommer Ayumu att göra sitt drag? Säsong 2 – När släpps den? Alla detaljer här

  11 oktober 2022

  Farbror från en annan värld Säsong 2 - Releasedatum, berättelse och uppdateringar av handlingen

  11 oktober 2022