CBI-teamet når Sushant Singh Rajputs Bandra-lägenhet för att återskapa dödsscen

Statens mest fruktade byrå, CBI började sin undersökning i högprofilerade Sushants fall. Detta kom efter att högsta domstolen beslutat att överlämna ärendet till Central Bureau of Investigation. CBI anlände hit till Mumbai på kvällen den 20 augusti med teamet av tjänstemän, personal och kriminaltekniska experter. Den centrala myndigheten inledde sin utredning 66 dagar efter att den avlidna skådespelarens kropp hittades hängande i hans lägenhet i Badra.

Återskapa händelseförlopp

CBI åtföljs av Sushants lägenhetskompis Siddharth Pithani och kocken Neeraj när den anlände till skådespelarens lägenhet i Mount Blanc. Team av CBI och Central Forensic Science Laboratory (CFSL) besökte lägenheten runt 14:30 på lördagen den 22 augusti. En enorm folkmassa utanför lägenheten och flera åskådare sågs nära byggnaden. Se videon här:Enligt källorna till Republic Media Network fann man inkonsekvenser mellan Sidharths, Neerajs och hans andra kock Dipeshs uttalanden när de frågades om 8 specifika punkter angående incidenten. Det finns dock ingen information om vilken typ av frågor som ställs.

Vart är sonden på väg?

Ett annat CBI-team ringde till läkaren som utförde obduktionen av Sushant. Den träffade också dekanus på Cooper-sjukhuset där skådespelarens döda kropp hade förts för obduktion. Dessutom har Pithani och Neeraj förhörts på IAFs pensionat, platsen där byråns team vistas. Ytterligare ett team besökte Bandra polisstation som tidigare fick i uppdrag att ta hand om sonden. Detta är det andra besöket på 4 dagar.

Skepsis kring händelsen

På eftermiddagen den 14 juni har Sushants kropp hittats hängande efter att grannar klagat över en illaluktande lukt från hans lägenhet. Polis tillkallades och han förklarades död. Vid första anblicken såg det ut som självmord men några uppenbara frågor började göra rundan. Subramanian Swamy, en framstående advokat som har förknippats med många uppmärksammade fall, väckte tvetydighet angående dödsfallet genom att ställa vissa frågor främst om varför märket på hans hals är cirkulärt mot V-format, sänghöjden verkar vara lika jämn som skådespelarens.

Snart genererade det ett enormt surr på sociala medier där majoriteten av användarna ställde sig på den 34-åriga avlidne skådespelaren. Dessutom förvandlades allmänhetens sympati till en kraftfull kampanj när användare som stödde Sushants sak började växa exponentiellt för varje dag som gick.

Domstolens beslut

Polisen i Mumbai som tidigare undersökte händelsen fick intensiv kritik för att ha arbetat på uppdrag av statens politiska etablissemang. Under tiden har en annan FIR registrerats i Bihar där familjen Sushant vistas. Det förvandlades snart till en mellanstatlig strid med två statliga poliser, nämligen Bihar-polisen och Mumbai-polisen som undersökte samma händelse. Ärendet gick till domstol och SC ställde sig slutligen på Biharpolisens sida och uppmanade CBI att utreda. Domstolen gjorde det också klart att FIR registrerad av Bihar Police ligger väl inom byråns jurisdiktion. Vi kommer att hålla dig uppdaterad om detta med den senaste utvecklingen.