Catherine Evelyn Smith: Singer-cum-enstaka drogleverantör dör vid 73 års ålder; lämnar sitt ex Gordon Lightfoot i nöd. Klicka här för att veta mer

Catherine Evelyn Smith, den berömda kanadensiska sångerskan såväl som en knarklangare är känd för att vara död. Kvinnan som är mest känd för sin inblandning i ofrivilligt dråpbrott och drogförsörjning dog vid 73 års ålder.

Smiths tidigare liv har varit en slags berg-och-dalbana där hon till och med dömdes till fängelse för sitt medlidande brott. De lyckligaste tiderna var dock de när hon var tillsammans med den kanadensiska sångaren cum låtskrivaren Gordon Lightfoot. Hon kom i kontakt med Lightfoot som hans anställd som senare på hans älskarinna i början till mitten av 1970-talet. När hon var tillsammans med Gordon tog hennes karriär en stor vändning och hon lånade ut sin röst för en låt Fearless. Inte bara detta, Smith skrev till och med Flash to Fire tillsammans med Axton.Cathy Smith: Kämpar med kokainberoende

Smith som senare började uppträda som backup-sångerska för Hoyt Axton kämpade hårt med sitt kokainmissbruk. Fram till 1976 var hon totalt kokainberoende men strax efter det började hon ta heroin också. Hennes missbruk ökade så mycket att hon till och med började sitt jobb som knarklangare.

Enligt en bok av Bob Woodward Wired var Smith involverad i att leverera droger till Rolling Stones bandmedlemmar. Under alla turnéprogram och repetitionsdagar var hon den som regelbundet distribuerade drogerna till Ron Wood och Keith Richards.

Cathy Smith: 15 års fängelse

Den här kanadensiska sångaren plus knarklangare träffade John Belushi för första gången på inspelningen av Saturday Night Live 1976. Sedan 1982 hade de varit i kontakt. Med Wood och Richards hjälp lyckades Belushi få de nödvändiga drogerna från Smith som senare blev hans dödsorsak. Enligt källorna injicerade Smith Belushi med 11 speedballs av både kokain och heroin på Chateau Marmont i Hollywood. På grund av allt detta dömdes hon till 15 års fängelse i fängelset i Kalifornien.

Cathy Smith: Lightfoot talar om hennes död

Enligt den kanadensiska tidningen The Globe and Mail, saknade Smith syrenivån i kroppen. Hon fick till och med syrgas de senaste åren. Men den 18thAugusti 2020, när hela världen själv gick under en tuff tid, tog Cathy Smith sitt sista andetag vid sjuttiotre års ålder.

Smith som var en av anledningarna till Gordons Sundown-hit lämnade sitt ex i nöd. Gordon uttryckte sina sista känslor gentemot Smith sa att hon var unik. Hennes nära kontakt med manliga vänner gjorde honom avundsjuk. Men han hade aldrig några dåliga känslor för den livlösa Smith