Canelo vrålar Badly 'Go F*C* Yourself' till Oscar De La Hoya som fighterfejder med promotorn för sociala medier!

I en nyligen upplagd video på sitt Instagramkonto har Canelo Alvarez sett träning. I det korta klippet lär han en av Oscar De La Hoyas unga fighters några nya tekniker inne i ringen innan han avslutar med flera rundor mot en imaginär motståndare.

Oscar De La Hoya och Canelo Alvarez är på gång igen, den här gången på den mest offentliga arenan: sociala medier. I en Instagram-video som lades upp av Oscar's Golden Boy Promotions på onsdagskvällen (27 juni) visas en ung boxare som lärs ut några trick inne i ringen – men även utanför den gränslinjen kan du se vilken fighter som ropade instruktioner till honom .
Den senaste omgången mellan dessa två rivaler har varit mer ensidig än deras tidigare; som sett med bilder som tagits under hans träningspass som ledde fram till lördagskvällens kamp mot Julio Cesar Chavez Jr., verkar Oscar mest förflyttad till tittarroll medan han går runt genom Las Vegas för intervjuer och andra framträdanden innan han tar över kommentarsuppdrag.

@la_amenaza01 tar emot kunskapsgåvan från den bästa PRP-fightern, Canelo, läser Instagram-inlägget från ett konto som heter Supreme Boxing. Han lär honom hur man slår sin motståndare när han är trött och hur man fintar på avstånd[.] Tankar?En kommentarsektion är en plats där människor kan ge sina åsikter om senaste händelser. På senare tid har det pågått kontroverser mellan två kända boxare; Oscar De La Hoya och Saul Alvarez (56-1-2). Debatten startade av den tidigare mästaren när han hävdade att hans motståndare duckar den nuvarande 154-punds titelinnehavaren Jermell Charlo.

Snälla, den här killen gör allt fel, huvudet upp när han kastar krokar, på hälarna, plattfota. Vad annars? Åh han undviker @twincharlo

Inte överraskande svarade Alvarez snabbt med sin egen korta sally i samma kommentarsfält.

@oscardelahoya gör mig en tjänst och gå själv.

Alvarez lade också till sitt svar en mängd emojis inklusive ett ägg, stekpanna med ägg som kokas i stekpannan och knivar. Dessa symboler sägs vara nickar till rapporter om att De La Hoya fastnat i någon sorts sexskandal med köksredskap.

Charlo tog också till sitt Twitter-konto och anklagade Oscar De La Hoya för att ha avstått från ett löfte han gav tillbaka 2014 för honom att slåss mot Alvarez. Charlo gick till och med så långt som att skämma ut boxningslegenden samtidigt som han påpekade att de båda delar mexikanskt arv och förmodligen hade ömsesidig respekt mellan varandra före denna händelseutveckling.

Lyssna [jag vet inte] om @OscarDeLaHoya ljuger eller inte, men 2014 lovade han mig eller @KingGabRosado att vinnaren skulle få @Canelo..Jag vann, men det slutade med att han slogs mot Kirkland, @OscarDeLaHoya måste bli sjuk igen, HUR GÖR U GÅ MOT DIN EGEN LANDMAN viva Mexiko !!!

Det plötsliga gipet från De La Hoya föranleddes förmodligen av några kortfattade kommentarer som Alvarez gjorde om ex-promotorn i en utökad intervju med Graham Bensinger på Besingers Youtube-kanal.

[De La Hoya] gör ingenting i Golden Boy, sa Alvarez då. Han är orolig för att dricka och vara inblandad i andra saker.

Paret var till synes oskiljaktiga under det senaste decenniet, när Alvarez steg upp till superstjärnor under De La Hoyas vård. Men de fick ett otäckt nedfall förra året som kulminerade med att Alvarez stämde De La Hoya och TV-bolaget DAZN – vilket han slutade med att lösa och skilde sig ifrån. Han är nu en fri agent men har arbetat med promotorn Eddie Hearn på sina senaste matcher; mest anmärkningsvärt kom efter en imponerande seger över Billy Joe Saunders på AT&T Stadium i Arlington, Texas i maj där han förenade WBC, WBA (som Bones vann), och även erövrade det lediga IBF-bältet efter att ha slagit honom med knockout inom sex omgångar!