Caitlyn Jenner beklagar hemlösa tält i Beverly Hills efter att ha tagit paus från Kalifornien

Caitlyn Jenner, den republikanska kandidaten till guvernör i Kalifornien, har uttalat sig mot den senaste tidens hemlöshet i Beverly Hills. Hon tror att detta är ett tecken på hur stor ojämlikhet det redan finns i vår stat och att det bara kommer att bli värre om hon inte vinner den 6 november.

För flera månader sedan var Caitlyn Jenner känd som Bruce innan hon genomgick en könsbekräftelseoperation. Jag har alltid varit ganska intresserad av människor som är marginaliserade, sa Jenner vid ett event med sina supportrar när hon fick frågan om varför hon valde en sådan position.

När du kör i Beverly Hills och tittar på parken, och det finns tält i parken, måste vi se på den frågan på största allvar, sa Jenner till Fox LA på fredagen. Men för att vara ärlig mot dig på en större bild, att bo i ett tält i en park i Beverly Hills, det är bara annorlunda idag. Förut var alla hemlösa i centrum. Jag är säker på att du har varit i centrum. Jag menar, du går ner dit, och det är precis som så tufft, så svårt för dessa människor, tillade hon.Det höga antalet kandidater i Kaliforniens guvernörslopp kan vara en bra sak för guvernör Gavin Newsom (D-Kalifornien). Han står inför ett val med 43 utmanare, och få kända namn har också kastat sina hattar i ringen så han har mer utrymme att manövrera än tidigare.

Jenners bristande erfarenhet av politik har fått henne att falla från vallokalerna. Hennes kändisstatus som tidigare olympisk guldmedaljör och Kardashian-familjemedlem hjälper inte mycket, med bara sex procent som säger att de skulle rösta på Jenner enligt Berkeley Institute of Governmental Studies undersökning som genomfördes i maj.

Ett av de mest överraskande ämnena under Jenners intervju var hans påstående att 50 % av alla hemlösa i Amerika bor i Kalifornien. En federal rapport från förra året uppskattar denna siffra till närmare 28%.