Bygga det bild-perfekta varumärket med hjälp av Good Will och Reality-TV. Klicka för att veta helheten.

Den framstående fotografen och tv-personligheten Mike Ruiz öppnade upp om hur reality-tv-plattformen hjälpte honom att bli han är idag. Han har sin framgång att tacka arbetsetik och exponering han får från skärmarna. Enligt honom är TV-plattformar ett kraftfullt marknadsföringsverktyg som hjälper dig att nå en stor användarbas och fungera som en stimulans för personligt varumärke. Han säger vidare att det hjälpte till att sätta ett ansikte på jobbet. Se hela intervjun här: https://www.youtube.com/watch?v=TBX6UpxZyNE

Prestationer

Mike har redan varit med i olika shower, de flesta av dem framträdde han som domare, och lånade ut sin expertis. Han har varit avgörande för att lansera unga aspiranters karriär. Hans shower inkluderar:

  1. Kathy Griffin: My Life på D-listan
  2. RuPaul's Drag Race
  3. Amerikas nästa toppmodell
  4. A-listan i New York

I Logo TV:s A-lista dök han upp i två säsonger fram till 2011 och lämnade programmet därefter. Hans foton visades i några av de framstående amerikanska och internationella tidskrifterna, främst Vanity fair, Traveler, Flaunt, Interview, Brazilian Vogue och Cande’ Nast. Han arbetade också för Kelly Clarksons All I ever wanted och bidrog till Dolce och Gabbanas Hollywood-bok, 1 mans The Beauty of Color Beauty Book. Dessutom samarbetade han med J Cheikh 2012 för att designa en kapselkollektion för herrmode.Tidigt liv

Vid 28 års ålder kom Mike dock in i branschen lite sent. Han tänkte aldrig på att göra karriär av sin nyfunna kärlek. En julafton hittade han en kamera och blev snart beroende av och fångade allt som kommer till synen. Han började skjuta modellvänner och låna ut det till sin agent som i sin tur stöder honom till andra modeller. Hans passion för fotografi började ge utdelning när han blev rekommenderad för andra tidningar och reklamuppdrag. Han började inse att han kan försörja sig på detta.

Inledande arbete

Arbetsetik, rätt humör, professionell kvickhet började snart slå in när han bestämde sig för att bli fotograf på heltid. Han kom till New York och började efter en inledande kamp att arbeta som fotograf av fotomodellen 2007. Han njöt av hela processen att arbeta med de tävlande. Saker och ting började falla i linje och han fick flera möjligheter att arbeta med välrenommerade varumärken, bland dem Garnier, MAC Cosmetics, L'Oreal, Schick. Han etablerade sig och gjorde sig ett namn.

Socialt arbete

Han förknippade sig med olika samhällsfrågor. Han arbetade för hemlösa skydd för HBTY-gemenskapen genom att samarbeta med Ali Forney Shelter. Samarbetade även med Social Impact, en återförsäljare för välgörenhet online, vid lanseringen av Mike Ruiz Collection. Han gjorde sin djurälskares önskan känd genom att stå upp för Pits Foundation som arbetar för hundens välbefinnande. Släpper Bullies and Biceps-kalender där dominerande hanar poserar med hundar och marknadsför det på sociala medier för att skapa medvetenhet om hundars villkor.

Mentorskap

Han erkänner dock att exponering har spelat en avgörande roll för att ta hans karriär till nya höjder. Därför lägger han mer vikt vid att skapa ett personligt varumärke genom sociala medier och andra marknadsföringsplattformar. Kraftfull utbildning som han tillhandahåller de unga lovande individerna kommer att hjälpa dem att kringgå den hårda konkurrensen och etablera sig i branschen.