Broadcom talar nu om att köpa mjukvaruföretaget SAS Institute

Broadcom för samtal med SAS Institute om att köpa bolaget.

Broadcom Inc. AVGO +1,16% har varit i förhandlingar om att köpa SAS Institute, enligt rapporter från personer som är bekanta med saken. Broadcom letar efter sätt att förstärka sin affärssystemsdivision och det här förvärvet kan vara precis vad de behöver!

Den skuggiga figuren av SAS, ett skandinaviskt företag som värderats till 15-20 miljarder dollar är på väg att förvärvas. Samtalen har brutit samman under förhandlingarna men förväntas återupptas senare i veckan med flera parter som lägger bud på ett förvärvs- eller uppköpsbud för företagsvärdet.Broadcom talar nu om att köpa mjukvaruföretaget SAS Institute

Affären kan slutföras inom de kommande veckorna förutsatt att förhandlingarna inte bryter samman igen och flera anbudsgivare tävlar om kontroll över Sas privata värderingar som inkluderar övertagna skulder såväl som kontanter från deras balansräkning.

Tja, jag är inte riktigt säker på att det här kan slutföras under de kommande veckorna. Vad tror du?

Broadcom är världens näst största halvledarföretag, och det har varit på en konstant jakt efter förvärv sedan tidigare president Trump blockerade sin strävan att köpa rivalen Qualcomm 2018. På bara ett år har Broadcomms aktiekurser stigit 50 % över sitt ursprungliga pris .

Hock Tan, VD för Broadcom har varit upptagen med att diversifiera och expandera till nya marknader. 2018 gick han med på att köpa Computer Associates för 19 miljarder dollar med ett mål mot mjukvaruförsäljning. Han följde upp den framgången 2019 genom att köpa Symantecs företagsverksamhet för 10,7 miljarder dollar allt så att de bättre kunde konkurrera globalt mot teknikjättar som Microsoft och Amazon Web Services (AWS).

  • Broadcom för samtal med SAS Institute om att köpa bolaget.
  • Broadcom kommer att kunna förstärka sin affärssystemsdivision
  • Leta efter sätt att förstärka deras affärsprogramvaruavdelning
  • Få ett brett utbud av marknadsföringsinnehåll med bara ett klick
  • Broadcom Inc AVGO +1,16% har varit i samtal om att köpa SAS Institute, enligt rapporter från personer som är bekanta med saken.

Cary, N.C.-baserade SAS säljer analys- och business intelligence-mjukvara som används av universitet för att analysera mängder av jordbruksdata genom ett program som kallas Statistical Analysis System, enligt sin webbplats. Deras företag grundades 1976 med hjälp av medgrundarna Jim Goodnight och John Sall och har nu över 12 000 anställda globalt som använder sina produkter för saker som att analysera stora mängder finansmarknadsinformation eller bedöma risker bland patienter på militärsjukhus som en del av post- utplacering av hälsovårdsinitiativ runt om i världen

Stora teknikföretag har varit laserfokuserade på att expandera mjukvaruverksamheter, där Salesforce.com Inc förra året gick med på att köpa meddelandeföretaget Slack Technologies Inc för hela 27 miljarder dollar och Microsoft Corp gick tidigare i år med på att betala Nuance Communications inc 16 miljarder dollar, vilket är en häpnadsväckande prestation i kommunikationsjättarnas historia!

Den senaste potentiella affären kommer när stora sammanslagningar och förvärv ifrågasätts, särskilt inom tekniksektorn. Chefer har övervakat om Bidens administration kommer att bli hårdare mot företagskonsolideringar och teknikjättar.