Blizzard-anställda gör uppror när de anonymt delar med sig av sina löneuppgifter. Läs för att veta mer!

Personalen på Blizzard Entertainment revolterar över löneskillnader efter en intern studie som syftar till att säkerställa att rättvisa löner inte gav de önskade resultaten för arbetarna. Ett anonymt kalkylblad som skickades runt av anställda avslöjade mycket lägre löneökningar än de sa att de förväntade sig. Detta trots att vd:n Bobby Kotick tjänar en lön som dvärgar många i branschen.

Den tidigare löneökningen bestrider

Bloomberg rapporterar att de flesta av löneökningarna som gavs efter Blizzards studie var mindre än 10%. Detta är betydligt mindre än de flesta förväntade sig. Anställda på Blizzard Entertainment har tidigare beskrivit att de måste hoppa över måltider för att hyra, medan en veteran hävdar att de tjänar mindre nu än de gjorde med Blizzard för nästan ett decennium sedan.En anställd skapade sedan ett kalkylblad och uppmuntrade personalen att dela med sig av sin ersättningsinformation. Det anonyma dokumentet, granskat av Bloomberg News, innehåller dussintals påstådda Blizzard-löner och lönehöjningar. De flesta höjningarna är under 10 %, betydligt mindre än vad Blizzard-anställda sa att de förväntade sig efter studien.

Bolagets ställning i frågan

Vårt mål har alltid varit att säkerställa att vi kompenserar våra anställda rättvist och konkurrenskraftigt, sa Activision Blizzards taleskvinna Jessica Taylor. Vi granskar ständigt ersättningsfilosofier för att bättre känna igen talangen hos våra bäst presterande och hålla oss konkurrenskraftiga i branschen, allt i syfte att belöna och investera mer i toppmedarbetare. I år fick Blizzards topppresterande en löneökning som var 20 % mer än tidigare år, och fler personer fick befordran, tillade Taylor. Vår totala löneinvestering är i linje med tidigare år, sa hon också.

Löneskillnader har blivit ett hett problem i videospelsindustrin på 150 miljarder dollar i takt med att kraven på fackföreningar växer. En pro-arbetsgrupp slog nyligen ut Activision snöstorm för lönen av verkställande direktör Bobby Kotick.

Under 2018 har meddelanden på interna Blizzard-kommunikationskanaler granskats av Bloomberg News. Anställda pratade om pengarbesparande åtgärder de har vidtagit för att stanna kvar i företaget. En anställd skrev att de var tvungna att hoppa över måltider för att betala hyran. De uppgav också att de var tvungna att använda företagets gratis kaffe som ett aptitdämpande medel. En annan sa att de bara skulle äta havregrynsgröt och borgen för lagluncher eftersom de inte hade råd att köpa mat på företagets cafeterian. En tredje sa att de och deras partner slutade prata om att skaffa barn eftersom de visste att de inte skulle ha råd.

Det stod i kontrast till bilder de såg på äldre Blizzard-anställda som njöt av semester till Disneyland med sina familjer. Vårt mål har alltid varit att säkerställa att vi kompenserar våra anställda rättvist och konkurrenskraftigt, sa en talesperson för Activision Blizzard till Bloomberg. Vi granskar ständigt ersättningsfilosofier för att bättre känna igen talangen hos våra bäst presterande och hålla oss konkurrenskraftiga i branschen, allt i syfte att belöna och investera mer i toppmedarbetare.