Bilkrasch: Farligt, Aitken fick nyckelbenet brutet, många andra spelare skadade

Williams reservförare Jack Aitken drabbades av ett brutet nyckelben och en fraktur på kotan i höghastighetskraschen på Spa.

Han tävlade med Emil Frey Lamborghini och var inblandad i en fyrabilsolycka som hände på Raidillon där det är en av de snabbaste punkterna på The Circuit.

Den brittiske föraren Jack Aitken drabbades av ett brutet nyckelben och en fraktur på kotan i höghastighetskraschen under Spa 24 Hours. Olyckan inträffade i början av Raidillon som är en av de snabbaste punkterna på banan när fyra bilar var inblandade i en kollision som förde båda förarna till sjukhuset med tävlingsarrangörerna som sa att de inte hade fått livshotande skador.Den senaste uppdateringen på Iron Lynx officiella hemsida avslöjar att det inte har skett någon förändring i tillståndet för varken Rigon eller Aitken.

Brit-föraren hade en framgångsrik första insats av loppet. Sedan träffade han en trottoarkant och kastades upp i luften och landade på huvudet i vad som kallas en incident som kunde ha dödat honom eller ännu värre.

Den officiella Spa 24 Hours-webbplatsen släppte uppdateringar om Aitkens tillstånd i morse med stor lättnad när de fick reda på att han endast led av mindre skador som inte kommer att hindra honom från att tävla igen snart

25-åringen sa: Först och främst, tack till alla som har stöttat mig under de senaste timmarna, från marschallerna, sjukvårdspersonalen och på sjukhuset, mitt underbara team, medförare och alla er som skickar meddelanden.

Sammantaget mår jag bra och har ganska tur.

Jag är också ledsen för mina lagkamrater att vi inte fick tävla, och för de andra inblandade bilarna.

Målet nu är att komma tillbaka till Storbritannien och börja återhämta sig så gott som möjligt och vara tillbaka i bilen snart. Jag är säker på att jag kommer att klara det bra med människorna runt mig!

De andra två inblandade förarna, Kevin Estre och Franck Perera, rensades på banans vårdcentral.

Porsches fabriksförare Eostre förklarade hur han såg kraschen utvecklas till Motorsport.com: Plötsligt såg jag mycket rök och mycket skräp framför mig över krönet.

När jag bromsade visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen, för jag kunde inte riktigt se om en bil stannade eller något. Jag såg bara skräp och lite rök.

Jag stannade på min linje, men då träffade jag tydligen Jack Aitkens Lamborghini på höger sida.

Det var en ganska stor träff, som snurrade mig och förde mig in i barriären. Så jag tror att det var så det blev. Som sagt, jag kunde inte riktigt se.

Aitken, som gjorde sin Formel 1-debut med Williams förra säsongen när han fyllde i för George Russell vid Sakhir GP, samarbetar med ett sportbilsprogram i GT World Challenge-serien med sina Formel 2-åtaganden med HWA Racelab.

Han förblir Williams officiella reservförare.

Vi skickar våra lyckönskningar till vår reservförare Jack Aitken efter en olycka vid 24 Hours of Spa, sa Williams i ett uttalande på lördagskvällen.

Jack har förts till sjukhus för vidare utvärdering och lyckligtvis utan några livshotande skador. Alla i laget önskar honom ett snabbt tillfrisknande.