Biden fryser oljeleasingavtal i Alaska tillflyktsort i väntan på ny miljögranskning, hur kommer det att skada för normala medborgare?

Biden-administrationen försöker skydda Arctic National Wildlife Refuge från borrning, eftersom de avbryter alla olje- och gasavtal i denna känsliga region.

Biden-administrationen avbryter alla leasingavtal för olja och gas i Alaskas Arctic National Wildlife Refuge i väntan på en djupare titt på miljöpåverkan från borrning.

Den USA-födde politikern Joe Biden blev nyligen president under en övergångsperiod efter Trumps riksrätt den 17 november 2018. Han har gjort många förändringar i klimatpolitiken under sin mandatperiod, inklusive att stoppa offshore-borrningsprojekt nära ömtåliga kuster som Florida samtidigt som han förbjuder nytt kol gruvtillstånd som planerades av tidigare förvaltningar före honom (Greene). Den nyvalde presidenten verkar fast besluten att ångra en del av de skador som gjorts under decennier när det kommer till fossila bränslen och deras inverkan på naturen som ledde oss in i denna nuvarande tid där vi upplever global uppvärmning på grund av att för höga nivåer av koldioxid släpps ut. in i vår atmosfär.Upphävandet av hyresavtalen i Arctic National Wildlife Refuge var ett steg närmare verkligheten efter en verkställande order den 20 januari införd av president Joe Biden. Det ursprungliga leasingprogrammet har varit under granskning under en tid, och denna nya åtgärd är ett försök att utvärdera eventuella juridiska brister som kan finnas med dess nuvarande struktur.

President Biden har en plan för att rädda Arctic National Wildlife Refuge från borrning. Hans senaste verkställande order avbryter alla hyresavtal och förbjuder all olje- eller gasrelaterade aktiviteter i fristaden tills DOI genomför en miljööversyn av potentiella juridiska brister med detta program, som kan vara år bort.

Vad är det?

Inrikesminister Deb Haaland har vidtagit åtgärder för att stoppa all borrning i Arctic National Wildlife Refuge (ANWR) efter att ha upptäckt juridiska brister. Oljeindustrin har inte ens haft en chans ännu, sa president Trump den 2 januari 2019 innan han undertecknade en order som stoppar miljögranskning och tillstånd för detta område tills dess status kan granskas av kongressen. Inrikesdepartementet förväntas publicera sin avsikt inom 60 dagar efter att ha avbrutit aktiviteter kring ANWR-hyresavtal när de förbereder sig för dessa granskningar från kongressen med hopp om att återupptas när allt är klart.

Den nya miljöanalysen kan begränsa utvecklingen inom denna fristad eller så kan den upphäva hyresavtalen helt och hållet, vilket skulle vara ett bakslag för president Trumps signaturpolitik. Tisdagens sekreterarorder går dock inte så långt som gröna grupper har begärt i en pågående rättegång som vill ogiltigförklara samma hyresavtal från tidigare i år.

Beslutet att gå vidare med utvecklingen av ConocoPhillips Willow-projekt i National Petroleum Reserve-Alaska, som ligger direkt väster om ANWR, kom efter att Joe Bidens administration gjorde miljögrupper besvikna genom att ge sitt stöd.

Öppnandet av kustslätten för borrning markerade en milstolpe i oljeindustrins decennier långa kamp om tillträde. Det öppnade området är en avgörande kalvningsplats och hem för federalt listade isbjörnar, vars befolkningstal har minskat dramatiskt i takt med att havsisen har minskat.

Biden-administrationen slutförde miljökonsekvensbeskrivningen på mindre än två år och höll den första hyresförsäljningen någonsin i fristaden den 6 januari, bara två veckor innan han lämnade kontoret. Enligt FOIA-dokument erhållna av POLITICO gjordes detta på grund av en endags granskning av antitruster som normalt tar från sex veckor upp till flera månader! Den 8 januari undertecknade den tillförordnade justitiekanslern Jeffrey Rosen ett yttrande där han drog slutsatsen att den följde konkurrensbegränsande lagar.

Den amerikanska federala regeringens försök att få tillgång till Arctic National Wildlife Refuge, ett av USA:s sista stora vildmarksområden och en stor dragning för turister över hela världen, har misslyckats. Trots sina ansträngningar under decennier kunde oljeindustrins aktörer inte generera något intresse i december 2018 under årets hyresförsäljning som genererade endast 14,4 miljoner USD från bud från tre företag som inte ens var bland USA:s största energibolag. Anledningen? Amerikanska entreprenörer letar alltmer utomlands där det finns fler möjligheter än hemma eller under president Obama med hans kortsiktiga policy om borrning (sedan den upphävdes) som skulle inkludera öppnande av ANWR såväl som offshore-utforskning nära Alaskas kuster genom seismiska testtekniker som sprängning av luftvapen ljudvågor djupt ner i havsbotten runt vår kontinent.

Förutom AIDEA, köpte Knik Arm Services, ett fastighets- och leasingföretag, och Regenerate Alaska ett område vardera.

Hyreskontrakten undertecknades och utfärdades den 19 januari.

  Föregående artikel Simu Liu PISSAD på Kims bekvämlighet, avslöjade sin ilska och olycka över Kims bekvämlighet! Nästa artikel Trumps bloggsida stängs ner, Donald Trump förbannad!

  Fler artiklar

  Ao Ashi Chapter 310 releasedatum, väntan är snart över.

  11 oktober 2022

  Phantom Of The Idol Säsong 2 - Förnyelsestatus, släppdatum, handling och mer! Få alla detaljer här!

  11 oktober 2022

  Overlord säsong 4 - Förnyelsestatus, släppdatum, handling och mer! Få alla detaljer här!

  11 oktober 2022

  LÄMNA ETT SVAR Avbryt svar

  Kommentar: Skriv din kommentar! Namn:* Vänligen ange ditt namn här E-post:* Du har angett en felaktig e-postadress! Vänligen ange din e-postadress här Webbplats:

  Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar.

  Senaste artikeln

  Ao Ashi Chapter 310 releasedatum, väntan är snart över.

  11 oktober 2022

  Phantom Of The Idol Säsong 2 - Förnyelsestatus, släppdatum, handling och mer! Få alla detaljer här!

  11 oktober 2022

  Overlord säsong 4 - Förnyelsestatus, släppdatum, handling och mer! Få alla detaljer här!

  11 oktober 2022

  När kommer Ayumu att göra sitt drag? Säsong 2 – När släpps den? Alla detaljer här

  11 oktober 2022

  Farbror från en annan värld Säsong 2 - Releasedatum, berättelse och uppdateringar av handlingen

  11 oktober 2022