Ayushman Khurana utsåg UNICEF:s kändisförespråkare för Child Rights Campaign, For Every Child. Tryck här för att se den.

UNICEF:s Child Rights Campaign Unit, vars primära mål är att stoppa kränkningen av barn, har officiellt beslutat att nominera Ayushman Khurana till sin kändisförespråkare i Indien för kampanjen # FOR EVERY CHILD. Nyheten kom när skådespelaren var upptagen med Abhishek Kapoors kommande film.

Han har medverkat i många filmer och TV-program och saknar inte talang. UNICEF bevittnade detsamma och beslutade att tilldela honom rollen.

Efter fotspår från David Beckham, den berömda fotbollsspelaren i Storbritannien, som är UNICEF:s globala förespråkare för barns rättigheter, kommer Khurana att representera Indien.Ayushmans reaktion

Khurana visade sitt nöje över att bli övervägd för UNICEF:s roll. I en Instagram-video, som han nyligen delade, talade han . Jag tror att alla förtjänar den bästa starten i livet. När jag ser mina barn leka i tryggheten och lyckan i vårt hem, tänker jag på alla barn som aldrig får uppleva en trygg barndom och växer upp med våld hemma eller utanför. Med UNICEF ser jag fram emot att stödja de mest utsatta barnens rättigheter, så att de växer upp som lyckligare, friskare, utbildade medborgare i vårdande miljöer fria från våld.

sa UNICEFs chef

Dr Yasmin Ali Haque applåderade skådespelaren, UNICEF-representant i Indien, och sa att han är en skådespelare som utmanar gränsen för varje roll han spelar. Han kommer att ge känslighet, passion och en kraftfull röst för varje barn, med ett specifikt fokus på att få slut på våld mot barn. Ayushmanns stöd kommer att bidra till att öka medvetenheten om denna viktiga fråga. Speciellt nu när covid-19 ökar risken för våld och övergrepp mot barn på grund av den förlängda nedstängningen och de socioekonomiska effekterna av pandemin.

UNICEFs mål

Det stora problemet inför UNICEF är att förebygga det våld som sker varje dag mot barnet. I de flesta fall görs utnyttjandet av personerna, som barnet litar mer på eller känner sig tryggt med. Det kan hända vilken dag som helst, var som helst, av vem som helst, oavsett om det är skola, högskola eller någon annan institution. Det största problemet är att det har olika former. Det kan till och med vara online. UNICEF lyfte fram problemet.

Vad rapporter tyder på

Det finns olika rapporter som föreslår olika saker. Nationell familje- och hälsoundersökning visade att andelen unga kvinnor som upplever fysisk kränkning är 1 av fem globalt.

En annan rapport från NCRB nämnde 5 fall per timme av barnvåld globalt. I den består 99% av fallen av sexuella psykiska övergrepp. Rapporten tillade att i 50 % av fallen förblir den dömde en anhörig eller nära medlem.

U-2019-utgåvan lyfte fram cybermobbningens roll i kränkning av barn. Enligt det utsätts 1 av 3 elever i Indien varje timme för nätmobbning.