AtmaNirbhar Bharats PLI-schema: Internationella såväl som privata mobiltelefonföretag kommer att generera i Indien. Besök den här webbplatsen för att känna igen leverantörsetiketterna, hur det kommer att hjälpa såväl som mycket mer!

Den 1gataI augusti avslöjade såväl Union Telecom som IT-minister Ravi Shankar Prasad det helt nya Production Linked Incentive-systemet (PLI). Under detta system kommer många privata såväl som globala leverantörer av smarta telefoner samt element att tillverkas i Indien.

Ministern inkluderade att nästan 22 globala såväl som privata mobiltelefonleverantörer faktiskt har begärt detta helt nya PLI-system. Den här innehåller Apple, Samsung, Lava, Dixon etc. Under de kommande 5 åren kommer det faktiskt att ske en utveckling av Rs11 Lakh Crore-smarttelefoner, som anses bero på avdelningen.PLI-schema: Hur kommer det att hjälpa nätanvändarna?

De förslag som övervägs under detta helt nya Rs41 000 Crore Production Linked Incentive-system kommer att hjälpa till att skapa arbete. Man tror faktiskt starkt att omkring 12 Lakh-uppgifter faktiskt kommer att skapas från detta helt nya projekt. Detta inkluderar utvecklingen av 3 Lakh omedelbar samt 9 Lakh sekundär anställningsmöjlighet i Indien.

Prasad sa direkt till mediareportrarna att han faktiskt är glad för alla de leverantörer som faktiskt har registrerat sig under detta system. Enligt programmet kommer Rs11 Lakh Crore-smarttelefoner faktiskt att skapas under de kommande 5 åren. En av vilka Rs7 Lakh Crore-telefoner faktiskt kommer att skickas till olika andra nationer, vilket hjälper till att göra Indien självständigt.

PLI Scheme: Internationella leverantörer har faktiskt också administrerat

Bland de 22 leverantörer som faktiskt har administrerat under systemet finns också leverantörer som kommer från Taiwan, Sydkorea, Tyskland, Österrike samt många andra. De globala leverantörerna är faktiskt Samsung, Foxconn Hon Hai, Rising Star, Wistron samt Pegatron.

Men det finns faktiskt ett problem som gäller för de globala leverantörerna. De måste hjälpa till att göra smarta telefoner värderade till eller till och med över 15 000 Rs. Det finns faktiskt ingen sådan skattebegränsning fastställd för bostadsleverantörer.

En annan stor rubrik är faktiskt att om de globala leverantörernas auktorisation faktiskt tillåts vid den tidpunkten kommer de också att hjälpa till att göra ännu fler finansiella investeringar i landet. Prasad inkluderade också att ännu fler 10 leverantörer som AT&S, Ascent Circuits, Vitesco, Walsin faktiskt har skickat in förfrågningar under segmentet specificerade elektroniska komponenter. Det anses faktiskt att inga kinesiska leverantörer faktiskt har registrerat sig under detta system just nu.

Prasad räknar med att detta helt nya belöningssystem kommer att höja värdetillägget på bostadsmarknaden för smarta telefoner fram till 2025. För närvarande är det faktiskt 20-25 % som kan ökaupp till35-40 % inom loppet av 5 år.

Detta PLI-schema är faktiskt starkt trott att hjälpa Indien i framtiden. Eftersom behovet av prylar och elektroniska enheter faktiskt ökar dag för dag internationellt. Därför kommer det helt nya projektet att säkerställa produktion inom landet på egen hand, vilket kommer att skapa Indien en mycket konkurrenskraftig plats för att skapa elektroniska enheter. Detta kommer så småningom att hjälpa Indien att följa vägen för att faktiskt varaAtmaNirbhar.