Asteroid 2010 FR: NASA avslöjar att detta annalkande himlaobjekt är dubbelt så stort som Giza-pyramiden. Klicka här för att veta hur mycket hot det kan orsaka

National Aeronautics and Space Administration, kort känd som NASA, är alltid på sin forskning. De uppdaterar ständigt alla med den senaste asteroiden som är ännu större än Giza-pyramiden. Asteroiderna och alla andra himlakroppar har alltid upphetsat människor. NASA som har meddelat nyheterna är redo att fortsätta med den djupgående forskningen.

Asteroider som är allmänt kända kretsar runt solen. dessa himlakroppar är mycket mindre än en planet och har en stenig yta. NASA, liksom många andra astronomiska organ, utfärdar några fakta relaterade till detta nya objekt. De har passerat några problematiska nyheter blandat med några glada fynd.Asteroid: Dubbelt så stor som Pyramid

Vi är alla bekanta med pyramiderna i Giza. De innehåller inte bara några okända historier utan är till och med enorma i storlek. Dessa enorma historiska pjäser har lockat en hel del besökare varje månad.

Men den mer chockerande nyheten avslöjas av den amerikanska rymdorganisationen NASA. Världens främsta nyhetsbyrå National Aeronautics and Space Administration sa att denna nya 465824 kommer att korsa jordens omloppsbana den 6.thSeptember 2020. Till och med NASA har officiellt klassificerat den som potentiellt farlig asteroid. Men de har till och med passerat några avslappnande ord och avslöjat att även om den är enorm i storlek men ändå inte kommer att träffa jordens yta.

Enligt NASA:s Center for Near Earth Object Studies (CNEOS) kommer objektet som närmar sig att passera ytan utan att orsaka allvarlig skada. De har till och med uppdaterat allt relaterat till denna asteroid i sitt Twitter-inlägg. Enligt dem kommer den att passera vår planet den 6thseptember med mer än 4,6 miljoner miles bort.

Asteroid 2010 FR: När sågs den första gången?

Om någon tror att detta himlaobjekt är en extremt ny upptäckt så har du helt fel. Denna asteroid 2010 FR upptäcktes först mycket tidigare tidigare. Forskare och forskare har redan stött på denna gigantiska massa redan 2010. Och sedan dess håller de noga koll på denna upptäckt.

Asteroid: Detaljer

Denna asteroid har fått namnet 465824 eller 2010 FR närmar sig jorden med en diameter på mellan 120 meter och 270 meter. Tillsammans med det är den 886 fot hög som kommer att vara nära jordens omloppsbana runt 15:30 IST. Även om asteroiden närmar sig jordens yta med en hastighet av 31 400 miles per timme, men den kommer att passera obemärkt. Slutligen kommer den att stanna i närheten av jorden i ytterligare sex dagar.