Apples iPhone 12 kan vara mycket billigare än förväntat; här är varför. Läs för att veta mer!

Apple förbereder sig för att lansera nästa uppsättning iPhones. Den här gången förväntas Apple använda billigare och mindre komplexa komponenter för iPhone 12-serien. Den populära analytikern Ming-Chi Kuo har föreslagit att detta skulle hända för att hjälpa till att hålla prishöjningen under kontroll, vilket förväntades på grund av användningen av ett 5G-modem.

Enligt en rapport från MacRumors och AppleInsider har Kuo hävdat att Apple sätter högre förhandlingstryck på leverantörer för billigare delar. Leverantörerna förväntas börja sänka kostnaden genom att använda ett bättre batterikort på iPhone 12. Detta kommer att sänka kostnaden för delen med 40-50 procent jämfört med iPhone 11:s batterikort.Apple kommer att använda billigare och mindre komplexa komponenter för sin kommande iPhone 12-serie. För att hjälpa till att kompensera kostnaderna på grund av användningen av 5G-hårdvara, enligt Apple-analytikern Ming-Chi Kuo via MacRumors och AppleInsider . I rapporten uppger Kuo att Apple sätter högre förhandlingstryck på leverantörer för billigare delar.

iPhone 12 Kostnadsbeskärning och specifikationer

Han konstaterar att den bättre brädan är ett område som kommer att få den största kostnadstrimningen på grund av trycket. Batterikortet för iPhone 12 kommer att kosta 40-50 procent billigare jämfört med motsvarande inuti iPhone 11-serien. Denna kostnadsminskning krävs på grund av användningen av sub-6GHz 5G-tekniken, som är inställd på att öka tillverkningskostnaderna med cirka $75 till $85. Bortsett från detta skulle millimetervågschipsen kosta företaget ytterligare $125-$135.Kuo sa att nästa års iPhone-sortiment kommer att välja en ren design av mjuka skivor. Detta kommer att hjälpa Apple att spara ytterligare 30 till 40 procent över kortet som används i den kommande iPhone 12-serien.

iPhone 12 kommer enligt uppgift att släppa den befintliga designen för ett helt nytt utseende, samt lägga till 5G-anslutning över hela sortimentet. 120Hz-skärmarna för Pro-modellerna är i limbo baserade på läckor.

Även om vi förmodligen inte kommer att se iPhone 12 i september som vi vanligtvis gör med nya iPhone-släpp. Rykten och läckor har målat en ganska fullständig bild av vad man kan förvänta sig av Apples kommande telefoner.

iPhone 12 förväntas komma i fyra modeller: 5,4-tums iPhone 12, 6,1-tums iPhone 12 Max, 6,1-tums iPhone 12 Pro och 6,7-tums iPhone 12 Pro Max. Alla fyra förväntas presentera en design som hör tillbaka till iPhone 5:s platta bearbetade kanter, tillsammans med en möjligen smalare skåra.

Apple förväntas avslöja iPhone 12-familjen i oktober, några veckor senare än deras vanliga lansering i september. De två Pro-modellerna kan försenas ytterligare.