Apple vill återuppliva tillväxten med linjeuppdateringar!! Klicka för att veta uppdateringarna om Tech Mogul Company

Apple förväntas belysa sin smartwatch, iPad och prenumerationstjänster på tisdag. Apple-aktier som hade skjutit i höjden har fallit med mer än 7 procent den här veckan. Den Silicon Valley-baserade iPhone-tillverkaren hade på fredagen ett marknadsvärde på 1,92 biljoner dollar baserat på aktiekursen. Tidigare hade det ett högt rekord på 2,3 biljoner dollar.

Men Apple är fortfarande det dyraste företaget på Wall Street. Amazon kommer på andra plats med ett marknadsvärde på 1,56 biljoner dollar och Microsoft är trea med ett värde på 1,54 biljoner dollar.Apple-matchen brukade retas med en kryptisk inbjudan som läser Time Flies. Firman har förblivit mamma om vad den har i beredskap. Det är långt väntat att visa upp produkter eller företag och produkter som är diversifierade än iPhones som lanseras för jaktsäsongen med ett år.

Det förväntas visa upp andra produkter eller tjänster än iPhones som lanseras för shoppingsäsongen vid årets slut. Det öppnar potentialen för uppdateringar av Apple Watch, iPad, MacBook-datorer, tjänster och till och med Apple TV set-top-boxar, enligt analytiker.

En ny iPad-modell kan inkludera förbättrade funktioner för augmented reality. Apple-tjänster som musik, nyheter och tv kan erbjudas i ett attraktivt prissatt prenumerationspaket, sa analytiker.

Den senaste programvaran som driver Apple Watch indikerar redan att sömnspårning kommer.

Problem som ska åtgärdas

Det finns konkurrens inom smartwatch-området, men Apple är försäljningsledare med stor marginal och det finns utrymme för Apple att bygga vidare på sitt försprång, sa Avi Greengard.
Apple har erkänt att de åtminstone arbetar med att övervaka blodsockret med klockan; det skulle vara enormt om de kunde klara det.
Apple Watch fungerar också som ett ankare till teknikjättens mobilprogram, eftersom den synkroniserar med iPhone. Greengart är bland dem som förväntar sig att Apple ska vara värd för ett separat evenemang, kanske i oktober.

5G-nätverk sägs lova ett exponentiellt steg i mängden och hastigheten för trådlös data. Möjliggör framsteg inom självkörande fordon, virtual reality-ansluten hälsa och mer som sensorer och servrar.

Apple behöver absolut 5G just nu, sa Greengart. Inte för USA, utan för Kina där 5G driver köpbeslut.
Apple-rivaler har redan introducerat 5G-modeller, och Kina ligger långt före USA när det kommer till 5G-tjänst.
5G sker i Kina med eller utan Apple, faktiskt säljer fler 5G-telefoner än icke-5G-telefoner i Kina, sa analytiker Moorhead.

Apple behöver också en iPhone anpassad för 5G för att behålla sin premium varumärkesimage, tillade analytiker.
Den nya generationens 5G-nät har också tagit form i Sydkorea och i delar av Europa.