AMD 5000-serien GPU:er returneras desto oftare av kunder, men det är inte alla upplyftande nyheter för nividia. Klicka för att veta mer.

Nvidia 2080 Ti har verkligen den bästa avkastningen

Att köpa det bästa illustrationskortet kan ofta vara en verklig satsning. Men har du vid något tillfälle funderat på vilken GPU som får tillbaka mest av köpare? I händelse av att pålitlighet, konsumentlojalitet eller allmän köparens ånger är något tecken på värde, då bör du missa AMD 5000 GPU:er.

Som indikerat av Mind factory, en tysk återförsäljare av utrustning, returnerades AMD 5000 GPU:er mer regelbundet än Nvidia Turing GPU:er. Trots att Nvidia säljer fler kort: 76 280 jämfört med 44 100 individuellt.Informationen innehåller Nvidia-kort från 1660 Ti och uppåt, och 5500 XT och uppåt för AMD. Sammanlagt returnerades 1 452 AMD GPU:er jämfört med 1 607 Nvidia GPU:er. Det kan jämföras med en avkastning på 3,3 % för AMD och en avkastning på 2,1 % för Nvidia. Det är ungefär hälften bättre avkastning för AMD-kort.

AMD illustrationskort: den bästa AMD GPU du kan köpa idag

Bästa Nvidia illustrationskort

Bästa skärmen 2020

Så är det en avgörande seger för Nivida, på den punkten? Inte riktigt. Nvidia GeForce RTX 2080 Ti var verkligen det mest återlämnade kortet med 5,3 %, vilket är det mest märkbart hemska för någon GPU på Mindfactorys genomgång. När du tänker på att RTX 2080 Ti är Nvidias ledande GPU, är det marginellt häpnadsväckande.

Återgå till avsändaren

Tanken bakom att återställa en GPU kan helt klart skifta från individ till individ. AMD:s 5000 GPU-arrangemang möttes av olika drivrutinsproblem, till exempel, som försökte uthålligheten hos många klienter som kanske precis har fått nog. Nvidia har som regel kommit på hur man kan hålla sig borta från den här typen av att få tandproblem under en annan kortutskick, trots att detta inte är att antyda att dess kort är oklanderliga med alla medel.

Vissa utomstående kort kan också anklagas för att öka ankomsttakten för ett specifikt arrangemang av GPU:er. I det här exemplet är tydligen AMD-kort från Powercolor avsedda att återvända.

Med bitar av skvaller om AMD:s rDNA 2 (eller 'Enormous Navi' GPU) och Nvidia GeForce RTX 3080 fortsätter att cirkulera, ger kriget för att vinna köparnas pengar ingen indikation på att snart försvinna. Omisskännligt har dock AMD arbete att göra i Tyskland i alla fall, med chansen att de vill avsätta Nvidia nästa gång.