Al-Qaida-arbetare: Nationella utredningsmyndigheten genomför plötsliga räder som fångade 9 män från Murshidabad och Ernakulam. Klicka här för att veta detaljerna

De senaste nyheterna som nyligen har skrämt hela nationen handlar om al-Qaida-agenterna. Den 19thSeptember 2020 Måndag genomförde National Investigative Agency (NIA) samtidiga räder på olika platser i Västbengalen och Kerala. På lördagsmorgonen ägde den plötsliga razzian rum i Murshidabad och Ernakulam som fångade de skyldiga.

Enligt källorna har totalt nio män gripits av byrån. Samtliga associerade med den transnationella extremistiska terrororganisationen Al-Qaida. Efter en ingående undersökning har en del djupgående information avslöjats av dem. De hade umgänge med de andra grupperna spridda över hela landet. Inte bara detta, de planerade att besöka andra platser för att leverera vapen och ammunition.Al-Qaida-medarbetare: Tillhör Västbengalen och Kerala

Efter de snabba räderna i Murshidabad, Västbengalen och Ernakulam, fångade Kerala National Investigative Agency (NIA) totalt nio män från dessa två städer. Av dessa nio tillhör totalt sex personer Murshidabad och de övriga tre är från Kerala.

Medan Najmus Sakib, Abu Sufiyan, Mainul Mondal, Leu Yean Ahmed, Al Mamun och Atitur Rehman arresterades från Västbengalen. Murshid Hasan, Iyakub Biswas och Mosaraf Hossen greps från Kerala. Källorna avslöjade dock att alla anklagade är infödda i Västbengalen.

Al-Qaida-medarbetare: Planerar att genomföra storskaliga attacker

Hela incidenten flyttades till de berörda domstolarna i Kerala och Västbengalen. På lördagsmorgonen fick byrån tag i denna grupp som till stor del innehade flera kriminaliserade material. Efter razzian har ett stort antal sprängämnen, vapen, digitala enheter för att kontakta ledaren, jihadistisk litteratur, kroppsrustningar och många andra dokument beslagtagits.

Männen ägnade sig åt penninginsamling från olika källor som kommer att hjälpa dem i det långa loppet. Inte bara detta, de planerade att besöka andra områden för att skaffa dödliga vapen. All denna utrustning skulle komma till användning under de terrorattacker som de planerade att genomföra. Al-Qaida, som är en pakistansk terroristgrupp, hjälpte dem bakifrån att utforma hela attacken. Männen planerade till och med att skada oskyldiga liv för medborgare som bor i olika delar av Indien. Även om de främst syftade på de berömda platserna och avbetalningarna. Men deras främsta mål var den nationella huvudstaden, Delhi.

Terrorgruppen Al-Qaida som till stor del grundades av Osama Bin Laden och två andra har skapat intensiv terror över hela världen. De har sina medarbetare och mellanstatliga medhjälpare på många platser, bland vilka dessa nio fångades.