Afrikansk buskhuggorm: Forskare hyllade James Hetfield genom att döpa en ny art efter musikern. Klicka här för att veta allt

Afrikansk buskhuggorm som finns i de tropiska områdena i Afrika är en speciell sorts reptil med en hel del skönhet. Även om buskhuggormar redan har upptäckts men forskarna har identifierat en ny. Denna upptäckt är i sig en mycket speciell sådan eftersom de har hittat den första nya arten av denna orm från ön Bioko efter nästan 100 år. Forskarna har knappast någon aning om denna endemiska art. De tror till och med att det finns många sådana arter som är oupptäckta och kan ha dött ut.

Forskarna Dr. Luis Ceriaco och Mariana Marques tog ett överraskande beslut att döpa denna nya giftiga efter James Hetfield. Det finns en mycket liten men viktig anledning bakom att komma till denna slutsats. Och de öppnade sitt hjärta under Metal Hammers intervju och delade allt.Atheris Hetfield, det vetenskapliga namnet till denna afrikanska buskhuggorm kan bli mer än tjugo tum lång. Det råder ingen tvekan om att det är en av de vackra upptäckterna. Dess triangulärt formade huvud och de kraftigt kölade skalorna är en av anledningarna till att den har döpts efter Metallicas musiker.

Atheris Hetfield: Upptäckt

Enligt forskarna observerades denna giftiga buskhuggorm först i början av 1900-talet. Sedan dess har denna reptil aldrig identifierats och studerats ordentligt. Den här tillhör den afrikanska buskhuggormsgemenskapen som främst finns i det tropiska Västafrika. En av forskarna Luis Ceriaco avslöjade att denna Atheris Hetfield bor vid basen av vulkanen på ön Bioko. Afrikanska buskhuggormar är en av de giftormar vars ett bett kan orsaka dödsfall. Och även om offret inte dör är smärta och svullnad uppenbar.

Atheris Hetfield: Skälen bakom detta namn

Dr Luis Ceriaco och Mariana Marques har äntligen identifierat denna endemiska art av African Bush Viper och Metallicas låtar har alltid inspirerat dem i deras arbete.

Detta blir den mycket stora anledningen bakom deras beslut och de tänkte hedra James Hetfield grundligt. James är nyckelmusikern i detta heavy metal-band som alltid har spridit bra vibbar och positivitet med sin sång. Luis känner att det inte kan finnas något annat bästa ögonblick för att visa tacksamhet mot sångaren.

Dessutom verkar den triangulära, coola ormen som bor vid basen av en vulkan mycket relaterad till musikbandet. Slutligen har de upptäckt att denna art på något sätt är endemisk i Bioko-området. Att döpa den efter en berömd personlighet kommer därför att ge lite uppmärksamhet åt denna långsamt försvinnande skönhet.