Adam Schiff Deprimerad och kräver utredning efter rapport om att hans telefonposter beslagtagits av Trump DOJ

Representant Adam Schiff, ordförande för House Intelligence Committee, krävde en allmän inspektörsutredning på torsdagen efter att rapporter avslöjade att hans telefonregister tillsammans med medhjälpares och en annan medlem av kommittén hade beslagtagits - vad han fördömde som ett fruktansvärt missbruk.

En sak som rep. Adam Schiff aldrig skulle tolerera är att bli måltavla av Trumps justitiedepartementet som har gjort det mot honom i det här fallet. Han hävdar att det inte är någon slump eller slump att deras telefoner var måltavlor under utredningar av rysk inblandning i valet i USA och angav hur dessa saker inte alls är ovanliga med tanke på att de rutinmässigt händer amerikaner som misstänks för brott men istället kan ha inträffat eftersom utredarna tror att medlemmar som han själv kunde vara unikt hjälpsamma vittnen som kan bekräfta anklagelserna mot Trumps administration.

Rep Schiff berättade för MSNBC:s Rachel Maddow att Trump använder justitiedepartementet som ett sätt att dölja sitt eget korrupta beteende och juridiska intressen. Det gör också att avdelningen bara är ett helägt dotterbolag till presidentens personliga juridiska intressen och politiska intressen.New York Times, med hänvisning till kunniga källor, rapporterade på torsdagskvällen att när justitiedepartementet jagade efter läckare bakom spridningen av hemligstämplad information tidigt i Trumps administrations åklagare – i ett extraordinärt drag stämt Apple för kommunikationsdata från minst två demokrater och medhjälpare till medlemmarna i House Intelligence Committee. En var ett barn.

De läckta uppgifterna angående läckor av privata konversationer från Rysslands hackning på ett amerikanskt röstmaskinföretag gav inte tillräckligt för att binda kommittémedlemmarna med dessa händelser. Ett år senare blev William Barr justitieminister och återupplivade undersökningar av denna fråga. Han flyttade runt avdelningsanställda för att arbeta som en del av ett team för deras utredning av Schiff-fall (en kongressledamot som var föremål för läckor). Kongressledamoten Eric Swalwell bekräftar att han är en medlem vars register beslagtogs av Apple – meddelade i går kväll så att de kunde förbereda sig därefter innan de fick besked från brottsbekämpande tjänstemän.

Vi har sett detta genom Donald Trumps justitiedepartementet, vare sig det var anledningen till att han blev åtalad, för att han försökte gå efter vicepresident Biden vid den tiden, eller bara andra ansträngningar, du vet, genom Mueller-utredningen, sa Swalwell. Och jag stöder ordförande Schiffs uppmaning till en allmän inspektörsrapport om inte bara detta beteende, utan annat beteende som var korrupt av Donald Trump och de som arbetade för honom.

Maddow frågar, borde kongressen undersöka justitiedepartementet som beslagtar dina register?
Hon fortsätter sedan att förhöra honom om hur justitieminister Merrick Garland ska förhöras om detta. De andra utskotten i kongressen kan utöva tillsyn och ifrågasätta om det behövs.

När det gäller Garlands roll sa Schiff att den nuvarande justitieministern hade ett ansvar att städa huset och att det skulle ta minst tio år innan avdelningen återhämtade sig från politiseringen.

Jag tror att åklagaren har en skyldighet att städa huset, att i huvudsak förstå exakt vad avdelningen har gjort under de senaste fyra åren - se till att det finns ansvar för de som var engagerade i politiska och partipolitiska utredningar inom avdelningen, sa Schiff.

Adam Schiff Deprimerad och kräver utredning efter rapport om att hans telefonposter beslagtagits av Trump DOJ

Dessa handlingar verkar vara ännu ett grovt angrepp på vår demokrati utfört av den tidigare presidenten, sade Pelosi i ett uttalande. Jag stöder underrättelsekommitténs ordförande Adam Schiffs uppmaning till en utredning av den här situationen och andra handlingar av den tidigare presidentens beväpning av brottsbekämpning. Transparens är viktigt.

Trump-administrationen beslagtog en reporters telefonregister i ett försök att identifiera och åtala källor. Justitiedepartementet precis som de gjorde med nyhetsorganisationer utfärdade en gag order mot Apple, men lagstiftare underrättades inte förrän gag ordern löpte ut.

Representanter Adam Schiff (D-Calif.) sa att även om detta drag saknade motstycke var detta ett patentmissbruk av rättvisa av president Donald J. Trump.

Vi är uppenbarligen djupt misstänksamma mot vad justitiedepartementet gjorde, sa han. Mer än så ser detta ut som ett patentmissbruk av avdelningen. Ännu ett exempel på att presidenten politiserade och använde justitiedepartementet som en gosse för att gå efter sina fiender. Han skulle upprepade gånger attackera vårt utskott, attackera mig personligen, uppmana till utredningar av vårt utskott medan vi gjorde en utredning av honom.

Schiff säger att det är oklart hur många medlemmar som var måltavla och om endast demokraternas register. Han sa att kommittén kommer att lära sig mer under de kommande dagarna när de kontrollerar gammal e-post för Apple-spam, ett e-postmeddelande som ansågs vara en bluff av de flesta av de inblandade vid första anblicken.

  Föregående artikel Tyskland lanserar digitalt vaccinationscertifikat It is Pass som hjälper dig att ta dig igenom CovPass Nästa artikel Har Chime Zelle? Hur överför man pengar i 10 enkla steg?!

  Fler artiklar

  Komi Can't Communicate Chapter 374 - Förväntat releasedatum, handling och allt annat här

  11 oktober 2022

  'Solo Leveling', allt redo att släppas 2023! Kolla in de senaste detaljerna här

  9 oktober 2022

  Nicola Peltz Beckham vägrar något drama med svärföräldrar

  9 oktober 2022

  LÄMNA ETT SVAR Avbryt svar

  Kommentar: Skriv din kommentar! Namn:* Vänligen ange ditt namn här E-post:* Du har angett en felaktig e-postadress! Vänligen ange din e-postadress här Webbplats:

  Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar.

  Senaste artikeln

  Ao Ashi Chapter 310 releasedatum, väntan är snart över.

  11 oktober 2022

  Phantom Of The Idol Säsong 2 - Förnyelsestatus, släppdatum, handling och mer! Få alla detaljer här!

  11 oktober 2022

  Overlord säsong 4 - Förnyelsestatus, släppdatum, handling och mer! Få alla detaljer här!

  11 oktober 2022

  När kommer Ayumu att göra sitt drag? Säsong 2 – När släpps den? Alla detaljer här

  11 oktober 2022

  Farbror från en annan värld Säsong 2 - Releasedatum, berättelse och uppdateringar av handlingen

  11 oktober 2022