Acceptansgrad för University of San Diego 2022, LÄTT ÄN FÖRR?

Vill du ansöka till University of San Diego? Vill du veta UCSD:s krav och acceptansgrad 2022?

Det här stycket ger dig en snabb översikt över allt du behöver veta om antagning till University of San Diego 2022. Lär dig också mer om USCD:s acceptansgrad, ACT- och SAT-poäng, GPA-krav, ansökningssteg och mer .

.UNIVERSITETET I SAN DIEGO

UC San Diego är ett av de 15 bästa forskningsuniversiteten i världen. Det är en offentlig utbildningsinstitution som ger alla studenter lika möjligheter.

University of San Diego (USD) är ett privat romersk-katolskt forskningsuniversitet i San Diego, Kalifornien. Dessutom grundades det 1960.

Det finns nästan 200 grund- och akademiker grad tillgängliga program, med över 31 842 grund- och 8 631 doktorander inskrivna. Huvudcampuset är 1 152 tunnland (466 ha), medan universitetet täcker 2 178 tunnland (881 ha) nära Stilla havets kust. Högskole- och universitetsrankningar placerar UC San Diego bland de största universiteten i världen.

USD är den nyaste oberoende institutionen på U.S. News & World Reports lista över de 100 bästa universiteten i USA 2021-2022, enligt USCD. Nästan 9 000 studenter från 85 länder och 50 stater deltog. Små klassstorlekar, en omtänksam kultur, unika lärandeupplevelser, möjligheter att studera utomlands och banbrytande resurser är alla en del av deras fokus. Det säkerställer att USD-studenter och doktorander når framgång långt efter att de tagit examen och under hela sin karriär.

Följaktligen erbjuder campus ett brett utbud av utbildnings- och forskningsalternativ, inklusive teknik, medicin och oceanografi, såväl som konst och humaniora, samtidigt som fysik och samhällsvetenskap, som lämpar sig för tvärvetenskapligt lärande.

Academics OF UCSD

UC San Diego tillhandahåller 125 kandidatexamensprogram grupperade i fem disciplinära divisioner som inkluderar biologiska vetenskaper, teknik, konst och humaniora, matematik och fysik samt samhällsvetenskap. De erbjuder också alternativ för dubbla huvudämnen för studenter.

På samma sätt erbjuder UCSD

  • 35 masterprogram och 47 doktorandprogram
  • även fem professionella program och nio gemensamma doktorandprogram med San Diego State University och andra UC-campus.
  • Forskarkurser i medicin och biologiska vetenskaper, ekonomi, samhälls- och beteendevetenskap, fysik och datateknik är alla mycket erkända vid UC San Diego.

Därefter erbjuder UC San Diego Extension ett fortbildningsprogram och ett offentligt utbildningsprogram. Denna gren av universitetet erbjuder över 100 professionella och specialiserade certifikatprogram, med ungefär 50 000 studenter inskrivna varje år. Kurser är tillgängliga både online och i Extension-anläggningarna, som finns både på och utanför campus.

UC San Diego Extension erbjuder program inom Business & Leadership, Data Analysis & Mathematics, Arts & Humanities, Digital Arts, Education, Engineering, Environment & Sustainability, International Programs, Languages, Law, Safety & Health, Pre-College, Sciences, Technology , och skrivande. Helen Edison Lecture Series och UC San Diego Osher Lifelong Learning Institute är båda tillgängliga för allmänheten.

KRAV FÖR UCSD TILLTAGNING

Antagningsförfarandet inkluderar GPA-kriterier, ansökningskrav och testkrav som SAT och ACT, tillsammans med TOEFL och IELTS för internationella studenter av engelskt ursprung med ett minimumpoäng på 83 för TOEFL och ett minimumpoäng på 7 för IELTS.

UCSD:S ACCEPTIONSGRAD 2022

År 2022 är acceptansgraden vid UCSD 30,2 %. Det betyder att av 100 kandidater kommer 31 att antas.

När det gäller antagning till högskolor, bedömer U.S. News & World Report UC San Diego som mest selektiv i USA. Institutionen fick 118 372 ansökningar om förstaårsstudenter och överföringar för höstens antagningscykel, vilket gör den till den näst högsta bland campus vid University of California. Av de 118 372 ansökningarna var 97 899 från blivande förstaårsstudenter, medan UC San Diego endast antog 29 577 studenter, vilket gav college en 30,2 % acceptansgrad av USCD.

På samma sätt, om dina GPA, SAT/ACT-poäng och andra ansökningskrav är uppfyllda, har du en god chans att bli antagen till UCSD.

UCSD GPA KRAV

Under minimikravet för GPA för UCSD är

  • Kaliforniens medborgare måste ha en 3.0 GPA utan betyg under C.
  • Invånare utanför Kalifornien måste ha 3,4 utan betyg under C.

Därför är det godkända GPA-intervallet för ingången 2019/2020 mellan 4.07 och 4.28. Endast 25 % av eleverna hade en GPA under denna nivå.

Detta indikerar att acceptansgraden för UCSD är ungefär 4,08.

Dessutom bör du prestera bra antingen i SAT eller ACT för att skicka in en ansökan till UCSD.

INTERNATIONELLA STUDENTER

Om ditt modersmål inte är engelska och du har fått din gymnasie- eller gymnasieutbildning i ett land där engelska inte är undervisningsspråket, måste du ta International English Language Testing System (IELTS) eller Test of English as a Foreign Language ( TOEFL) och få dina resultat rapporterade till UC San Diego Office of Admissions. IELTS kräver ett minimumpoäng på 7 medan TOEFL kräver ett minimumpoäng på 83.

SAT POÄNGPOLICY

Alla poäng är policyn för poängval på UCSD. Detta indikerar att University of California, San Diego, vill att du ska lämna in alla dina SAT-resultat.

Baserat på våra samtal med antagningstjänstemän har vi bestämt att 4-6 tentor är en säker mängd att lämna in. Eftersom UCSD fokuserar på ditt betyg.

Dessutom, om du gör testet mer än sex gånger kommer universiteten att börja undra varför du inte förbättras med varje test. De kommer att misstro din förmåga att lära och utvecklas.

Men om du har färre än 6 tester rekommenderar vi starkt att du gör om testet för att maximera dina chanser. Om ditt SAT-poäng för närvarande är under 1410, rekommenderar vi starkt att du överväger att förbereda SAT och göra om provet. Detta ger din chans att komma in på universitetet.

UCSD ACCEPTERAR ACT/SAT-POÄNG HÖST 2022?

För hösten 2022 antagningar, UC San Diego siktar på att vara test-valfritt.

Ingen kommer att behöva lämna in ett SAT- eller ACT-poäng för antagningsövervägande enligt UC San Diegos testvalfria antagningspolicy, och ansökningar kommer inte att betraktas som negativt baserat på avsaknaden av poäng.

Detta är faktiskt i linje med de covid-säkerhetsåtgärder som det lovar att upprätthålla.

Om du har möjlighet rekommenderar vi att du gör proven. De kan vara det uppsving som din applikation behöver.

Vanliga frågor:

1. HUR OCH NÄR ANSÖKER JAG TILL UC SAN DIEGO?

UC San Diego registrerar sig endast för höstterminen. Använd UC-applikationen och ansök året innan du planerar att registrera dig. UC-ansökan öppnar den 1 augusti och ansökningar kan lämnas in 1-30 november. Granska Tidslinje för ansökan om förstaårsstudent och Tidslinje för överföring av studentansökan för mer detaljer.

2. KAN JAG KOMMA IN I UC SAN DIEGO?

UC San Diego är ett konkurrenskraftigt universitet. Antagna studenter överskrider alltid minimikraven för antagning. Läs mer om den genomsnittliga studentprofilen för Förstaårsstudenter och Överför antagna studenter .