77:e filmfestivalen i Venedig: Gästerna dekorerade för sitt röda mattan-utseende samtidigt som de bibehöll alla säkerhetsåtgärder. Klicka här för att veta detaljerna

Filmfestivalen i Venedig är en av de äldsta filmfestivalerna. Detta är det största tillfället för alla filmälskare från hela världen. Det har börjat sin sed i år 1932 och har framgångsrikt avslutat sina 88 år. Den största internationella filmfestivalen är redo att upphetsa filmmissbrukarna, skaparna och till och med entusiasterna mitt i en pandemi.

Detta filmprogram finns på listan över de fem stora filmfestivalerna tillsammans med filmfestivalen i Cannes, Berlin International Film Festival, Toronto International Film Festival och Sundance Film Festival. De ger alla tillsammans skaparna sin acklamation för den enskilda filmen, kortfilmerna och liknande.Festivalen som började den 2ndSeptember kommer att följa många restriktioner och försiktighetsåtgärder till skillnad från de tidigare. Kick-off-starten har redan satt tonen för hela resan.

77thFilmfestivalen i Venedig: Började med råge

Filmfestivalen i Venedig arrangeras av La Biennale di Venezia har redan startat den 2ndseptember. Och kommer att fortsätta till 12thseptember 2020. Deras högsta mål är att skapa medvetenhet om alla konstgenrer. Dessutom vill de främja de internationella och mindre kända biograferna som har potential att påverka dess aktiva publik.

Det är för första gången på 11 år som filmfestivalen öppnar med en italiensk film. The Ties i regi av Daniele Luchetti fick äran att öppna festivalen.

77thFilmfestivalen i Venedig: Röda mattan

77thFilmfestivalen i Venedig är ett av de första kulturevenemang som hållits i Europa sedan Covid-19-pandemin bröt samman. Men alla försiktighetsåtgärder upprätthålls av gästerna. Bland de stora som anlände till röda mattan på onsdagskvällen var jurypresidenten Cate Blanchett.

Med hennes ankomst kändes hela den sociala distanserande händelsen lite glöd med hennes snygga glittrande monokroma klänning. Den Oscar-vinnande skådespelerskan upprätthöll alla säkerhetsåtgärder och bar till och med en mask när hon interagerade med alla sina medlemmar.

De andra stjärnorna anslöt sig långsamt till festivalen inklusive Elodia, Taylor Hill, Viola Arrivabene, Roberta Armani, Anna Foglietta, Ester Exposito. Alla misslyckades absolut inte med att upprätthålla den post-pandemiska händelselooken med sin enkla men eleganta stil. Tilda Swinton valde intressant nog ett mycket elegant sätt att täcka sitt ansikte med en fjärilsmask. Men senare täckte hon också sin mun med en tygmask efter att ha belönats med Golden Lion Lifetime Achievement Award.